Белгия спира всички международни полети. Германия обмисля същото

441 прочитания

Всички международни полети от и до Белгия ще бъдат прекратени от 27 януари до 1 март в рамките на усилията за ограничаване разпространението на Ковид-19. Същата мярка се подготвя и в Германия.

Белгийското правителство взе решение да наложи забрана за всички международни полети от и до страната, с изключение на тези по неотложни причини, в периода 27 януари 1 март. Съобщението беше направено още на 22 януари, като спирането ще отнеме няколко дни между 27 и 30 януари, когато ще се изпълнят ограничен брой полети за прибиране на белгийски граждани от различни точки на света.

Забраната обхваща всички пътнически полети, както по редовни и чартърни линии, така и бизнес полети. Пътниците, които имат резервации за пътуване в посочения период ще могат да ги променят без такси и ограничения.

Междувременно на 26 януари стана ясно, че и Берлин обмисля да спре практически всички пътнически полети от и до Германия, за да ограничи разпространението на новите щамове на инфекцията на германска територия.

Според Хорст Зеехофер, развитието на ситуацията изисква налагането на още по-драстични мерки, каквито германците могат да понесат, като ограничаване на международните полети почти до нулата. Паралелно с това ще бъдат наложени още по-строги мерки за влизане в страната по граничните пунктове, особено от държавите с повишен риск, подобно на мерките, които бяха наложени преди няколко месеца в Израел.

Свързани теми

Предишна публикация
EASA обяви 737 MAX за годен да лети в Европа
Следваща публикация
KLM се споразумя да не спира полетите
441 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair се завръща във Франция

Нискоразходният превозвач Ryanair обяви в четвъртък, 27 септември 2018 отварянето на две бази във Франция…
Меню