Finnair съкращава 1000 работни места и временно прекъсва договори

38 прочитания
Финландската Finnair започна преговори за съкращаване на 1000 постоянни позиции – около 15% от служителите – заради изключително стегнатия режим за пътувания в страната.

„Преговорите за сътрудничество“, които трябва да се проведат, според финландското законодателство в случай, че работодател иска да съкращава работни места, ще включват 2800 от общо 6200 служители базирани във Финландия, плюс още 500 базирани в чужбина. Авиокомпанията иска да подсигури „постоянните и ключови операции“ към момента, в който авиопазарът в страната започне стабилно да се възстановява, което означава че сред съкратените няма да има кабинен състав.

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

Съкращенията в превозвача от One World обаче ще бъдат имплементирани заедно с други структурни промени в авиокомпанията, които включват и допълнителни „временни уволнения“ заради ефекта от корона-кризата.

От превозвача допълват, че на практика почти целия персонал на Finnair е бил временно съкратен през пролетта и началото на лятото, като компанията ще продължи с тази практика. Тези „временни съкращения“ могат да са до конкретна дата или до второ нареждане.

Паралелно с това авиокомпанията преразгледа целите за икономии до 2022 година, като ги увеличи от 80 на 100 милиона евро. По-рано през август ръководството на Finnair обяви, че очаква да възстанови до 50% от предкризисния си трафик до средата на септември.

Свързани теми

Предишна публикация
Словашката авиокомпания Go2Sky прекрати дейност
Следваща публикация
Delta блокира средните седалки до януари 2021
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвегия отказа помощ на Norwegian

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение…

Rotorcraft поръча 10 хеликоптера VRT500

Ростех ще достави 10 леки хеликоптери VRT500 за скандинавските страни, след като руската корпорация подписа…

Китайците спасяват A380?

Китайските авиокомпании могат да се окажат спасителите на закъсалата суперджъмбо програма А380, ако направят мащабни…
Меню