Finnair съкращава 1000 работни места и временно прекъсва договори

35 прочитания
Финландската Finnair започна преговори за съкращаване на 1000 постоянни позиции – около 15% от служителите – заради изключително стегнатия режим за пътувания в страната.

„Преговорите за сътрудничество“, които трябва да се проведат, според финландското законодателство в случай, че работодател иска да съкращава работни места, ще включват 2800 от общо 6200 служители базирани във Финландия, плюс още 500 базирани в чужбина. Авиокомпанията иска да подсигури „постоянните и ключови операции“ към момента, в който авиопазарът в страната започне стабилно да се възстановява, което означава че сред съкратените няма да има кабинен състав.

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

Finnair A350-XWB. Снимка: Airbus

Съкращенията в превозвача от One World обаче ще бъдат имплементирани заедно с други структурни промени в авиокомпанията, които включват и допълнителни „временни уволнения“ заради ефекта от корона-кризата.

От превозвача допълват, че на практика почти целия персонал на Finnair е бил временно съкратен през пролетта и началото на лятото, като компанията ще продължи с тази практика. Тези „временни съкращения“ могат да са до конкретна дата или до второ нареждане.

Паралелно с това авиокомпанията преразгледа целите за икономии до 2022 година, като ги увеличи от 80 на 100 милиона евро. По-рано през август ръководството на Finnair обяви, че очаква да възстанови до 50% от предкризисния си трафик до средата на септември.

Свързани теми

Предишна публикация
Словашката авиокомпания Go2Sky прекрати дейност
Следваща публикация
Delta блокира средните седалки до януари 2021
35 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Latecoere спечели договор на Boeing

Френската компания за самолетно оборудване Latecoere спечели договор на Boeing за доставка на задни врати…

Sunexpress поръча 10 Boeing 737 МАХ

Турско-германската авиокомпания Sunexpress, в която участват Turkich Airlines и Lufthansa поръча 10 самолета Boeing 737…
Меню