EGO Airways стартира работа в Италия до края на март

94 прочитания

Новият нискоразходен превозвач възнамерява да лети по вътрешни линии на Апенините през лятото на 2021

Новата италианска авиокомпания EGO Airways възнамерява да полети до края на първото тримесечие на 2021, като разчита на две основни бази във Форли, провинция Емилия Романа и Катания на остров Сицилия.

Намеренията на новия превозвач са да разработи мрежа от директни полети между стратегически градове във вътрешността на страната, а в дългосрочен план да осигурява фийдъри до и от летище Малпенса в Милано, където ще си партнира с по-големи международни превозвачи.

Според президента на компанията Марко Буска италианският пазар все още има „голям потенциал за растеж“, като авиокомпанията му има сериозни намерения да се превърне в един от лидерите по вътрешните линии. Вече са идентифицирани първите 11 летища до които ще оперира EGO Airways, като всички полети трябва да стартират за летния сезон. Първият полет ще свърже двете бази във Форли и Катания, като линията ще се обслужва с 24 полета седмично от 25 март.

EGO AIrways ще разчита на флот от Ембраер Е-190, като ще стартира операции с 3 самолета от типа

От 28 март се добавят полети между Бари и Флоренция, и Форли и Парма, които ще се изпълняват всекидневно. Още три маршрута стартират на 30 март между Ламеция Терме и Форли, Флоренция и Парма.

Постепенно до юни ще се добавят още маршрути и до летищата Каляри на остров Сардиния, Милано-Бергамо, Рим-Фиумичино и Палермо.

Според данните на OAG новата авиокомпания ще се изправи пред директна конкуренция по само един от общо 11-те планирани маршрута през лятото, като ще се изправи срещу Air Dolomiti и испанската Vueling по линията Катания – Флоренция.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air възстановява временно полетите до Дубай
Следваща публикация
IATA очаква трудно начало за пътническите полети през 2021 г.
94 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…
Меню