Wizz Air стартира полетите си от и до Пловдив

231 прочитания

От днес, 3 ноември 2021 г. нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира директни полети от и до Пловдив. Първите три дестинации, които авиокомпанията ще предложи на местните жители и туристи, са Лондон – Лутан, Дортмунд и Меминген, като лондонският маршрут е активен от днес.

Останалите две нови дестинации на Wizz ще стартират от 6 ноември, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на компанията. Всички полети на превозвача се извършват при засилени хигиенни мерки.

„Изключително сме щастливи да посрещнем Wizz Air на летище Пловдив, като с това поставяме началото на едно дългогодишно партньорство. Със стартирането на зимното разписание 2021/2022 и сътрудничеството ни с Wizz Air полетите по международни редовни линии се увеличават от 3 на 12 седмично, а обслужваните дестинации от 1 на 5. В оперативно отношение Летище Пловдив е в пълна експлоатационна готовност и полетите ще се обслужват в съответствие с авиационните стандарти“, заявява Пламен Спасов, изпълнителен директор на летището.

Wizz Air любезно напомня на пасажерите си да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. Авиокомпанията също така призовава пасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаят с най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване.

„Щастливи сме да стартираме полети от още един красив български град. Въпреки трудните времена, нашият ангажимент към местния пазар остава силен и сме решени да продължим да предлагаме нови интересни и безопасни възможности за пътуване на българските пътници. Бихме искали да благодарим на летище Пловдив за доброто сътрудничество. Убедени сме, че нашите нови полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор. Нашият приятелски настроен екипаж с нетърпение очаква първите пловдивски пътници на борда на Wizz Air.“, казва Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Линията Пловдив – Лондон Лутън ще се обслужва в дните понеделник, сряда и петък. Линията Пловдив – Дортмунд ще се обслужва в дните вторник и събота. Линията Пловдив – Меминген също ще се обслужва в дните вторник и събота.

Снимки: Чавдар Гърчев / Летище Пловдив

Свързани теми

Предишна публикация
Концесионерът на летище София е с 20% участие на Домусчиев, твърди транспортният министър
Следваща публикация
Влезе в сила зимното разписание на летище Пловдив
231 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи А321neo за Wizz

Самолетът, който трябва да „промени играта“ за Wizz Air и нейните конкуренти в нискоразходния сектор,…

До Абу Даби и Рияд с Wizz

Унгарският нискоразходен превозвач обяви на 27 август стартирането на 20 нови маршрута до 3 дестинации…
Меню