Европа одобри MAX

4 прочитания

Промените в Boeing 737 MAX бяха одобрени от европейския регулатор EASA, който обяви, че самолетът е достатъчно безопасен, за да се върне в региона преди края на 2020г.

След проведените през септември тестови полети, EASA се очаква да издаде документ за годност за летене, каза директорът на агенцията Патрик Ки в интервю за Блумбърг.

„Анализът ни показва, че е безопасен и постигнатото нивото на безопасност е достатъчно високо за нас”, каза Ки и в коментар за FT.

Въпросът е колко пътници ще се качат на борда.

Пандемията доведе до колапс на пътническия въздушен транспорт заради хаоса от национални регулации, липсата на координация на регионално ниво и напредването на коронавируса след края на лятото.

Boeing има 450 готови за доставка самолети. Според анализаторите ще са нужни над 18 месеца, за да бъдат изпратени на клиентите.

В интервюто си Ки каза още, че очаква новата версия на MAX да включва т.нар синтетичен сензор, който ще бъде разработен до 20-24 месеца. Софтуерното решение ще се изисква на борда на по-големия MAX10 преди премиерата му, която е предвидена за 2022г., но ще бъде поставено и на другите модели от серията.

MAX бе приземен бе приземен през март 2019г след две катастрофи със стотици жертви. Оттогава Boeing работи с регулаторите, за да изпълни изискванията им за безопасност.

EASA казва, че е доволна със сегашния хардуер на MCAS, но поиска допълнителния сензор, за да стане самолетът по-сигурен.

Европа одобри MAXЕвропейската агенция е първият глобален регулатор, който подкрепя връщането на боинга.

Свързани теми

Предишна публикация
Aribus доставиха 1500-ния A330
Следваща публикация
Raytheon започна съкращения в Pratt & Whitney
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing с първа поръчка за годината

Японската авиокомпания ANA си поръча 20 самолета 787 Dreamliner. Японският превозвач обаче пренебрегна двигателите на…

Lufthansa преговаря за част от TAP

Германската Lufthansa започна преговори за изкупуване на част от капитала на конкурента си TAP Air…
Меню