Ryanair си оставя вратичка за Airbus

37 прочитания

Седмиците след Великденската ваканция ще са решаващи за летния график според Райънер. Лоукост авиокомпанията има 25%-30% спад на резервациите за Италия, по-малко за Испания и почти никакъв за Ирландия заради Covid-19. Шефът на Райънер очаква авиокомпаниите ротационно да свиват капацитета с развитието на ситуацията около коронавируса.

Майкъл О’Лийри очаква за Великден нормализиране на ситуацията с резервациите и си оставя вратичка за Airbus. В интервю за Блумбърг шефът на Райънер каза, че МАХ ще се върне в Европа след летния пик.

На конференцията на А4Е в Брюксел О’Лийри каза, че А320 е „чудесен самолет“. Ербъс продава по-скъпо самолетите си, защото не може да приема повече поръчки до 2024 година. В момента Райънер преговаря за поръчки за периода 2024-2028г. с Боинг, но ако Ербъс предложи цена и го вмести по-напред в опашката на чакащи, би обмислил.

Ryanair е един от най-големите клиенти на 737 МАХ с 210 поръчки, но доставките се забавиха заради приземяването на самолета миналата година. О’Лийри каза, че преговаря за още МАХ 200, по-голямата версия на МАХ-8, заедно с първата поръчка за МАХ-10.

Свързани теми

Предишна публикация
Коронавирусът и държавната помощ
Следваща публикация
IATA иска замразяване на съкращенията в слотовете
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FAA приземи всички Cirrus Vison Jet-ове

Федералната авиационна администрация на САЩ нареди приземяването на всички самолети от серията Cirrus Vison Jet…
Меню