Гърция временно ограничава полетите до 4 страни

19 прочитания
Гръцките авиационни власти /HCAA/ обявиха с NOTAM временна забрана за полети до и от Швеция, Турция, Албания и Северна Македония заради Covid, съобщи Катимерини на 17 юли.

Забраната за полети от Швеция се удължава до 19 юли, а от Турция – до 31 юли. Изключение се прави за товарни, санитарни, хуманитарни, спешни, военни /без Турция/ полети и връщане на самолети с екипажи. Полетите до и от Албания и Северна Македония спират до 31 юли.

Забранен е достъпът и на граждани, пристигащи от страни извън ЕС, с изключение на 12 страни, включени в списъка на ЕС като „безопасни”: Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис и Уругвай. От списъка на ЕС на безопасните страни отпаднаха Сърбия и Черна гора заради ръста на инфекциите. До 31 август всички пътуващи за Гърция и със самолет трябва да попълнят формуляра PLF ден преди влизането в страната.

България стана обект на нови ограничения за пътуване заради Covid

От 16 юли Латвия въведе режим на регистрация за всички чужденци, влизащи в страната, ден след като изпрати самолет във Варна, за да прибере своите туристи, почиващи на българското Черноморие.

Нидерландия препоръча на 16 юли 14-дневна карантина за пристигащи от България в страната и не препоръчва пътуване с цел туризъм.

Австрия спря на 14 юли да приема полети от България. Отпадна карантината за пристигащи от България във Великобритания.

Гърция от 15 юли приема българи само с направен PCR тест до 72ч предварително.

Подробна информация за различните страни ще намерите в сайта на МВнР.

Свързани теми

Предишна публикация
Icelandair уволни стюардесите
Следваща публикация
British Airways пенсионира всички 747 незабавно
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair купува Niki

Ryanair се съгласи да купи австрийската авиокомпания на бившия шампион от Формула 1 Ники Лауда,…
Меню