Raytheon започна съкращения в Pratt & Whitney

0 прочитания

Повечето доброволни съкращения ще бъдат направени тези дни и ще засегнат работниците в САЩ, Канада и Полша, говорителката на Pratt Джени Дървин на 13 октомври.

Допълнителни намаления на числеността на работната сила ще има следващите седмици и повечето прекратявания на трудовите договори ще станат до края на годината.

Производителят на реактивни двигатели планира да намали работните места с 15000 в подразделението за производство на двигатели за гражданските самолети, каза бившият директор на UTC Грег Хейс в средата на септември.

Новите съкращения ще бъдат направени 6 месеца след като Raytheon погълна базираната във Фармингтън United Technologies и своите дивизии Pratt & Whithey от Ийст Хартфърт, Кънектикът и производителя на военно оборудване от Шарлът, Collins Aerospace.

Грег Хейс иска да спестява по 1 милиард щатски долара на година до 2024г., след като компанията изгуби 4,7 милиарда щатски долара през второто тримесечие.

Военното производство на Raytheon остава силно. Правителството му възложи договор за 212,8 милиона щатски долара за съпорт на радари на ПВО на ОАЕ от 1 октомври 2020г до 30 септември 2025г.

Освен това компанията ще представи концепция за корпоративна система, базирана на облака и AI за модернизацията на инфраструктурата на FAA.

Свързани теми

Предишна публикация
Европа одобри MAX
Следваща публикация
Boeing приключва септември без нови поръчки и с 62 анулирани заявки
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FedEx обяви стипендии за $2,5 милиона

Американската куриерска компания FedEx, която има най-голямата в света транспортна мрежа, отдели 2,5 милиона щатски долара…

Първа катастрофа с F-35

Американските въоръжени сили претърпяха първа катастрофа със суперскъпия си изтребител F-35. Инцидентът е с модела…

Raytheon и United Technologies обединяват сили

Двата американски гиганта в авиокосмическата индустрия сливат операции, за да създадат една от най-големите глобални…
Меню