Wizz Air Abu Dhabi – вече официално

26 прочитания

Унгарският нискоразходен гигант Wizz Air обяви, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi Developmental Holding PJSC (ADDH) за създаването на Wizz Air Abu Dhabi.

Плановете са новата нискотарифна авиокомпания да стартира операции от международното летище в Абу Даби през есента 2020 г, като ще бъде първата авиокомпания на Wizz Air извън Европа. Към момента Уиз оперира и с второ дружество, регистрирано във Великобритания.

Споразумението е ключов момент за стартиране на Wizz Air Abu Dhabi – тя ще бъде емиратска авиокомпания, базирана в столицата на Обединените арабски емирства и ще започне дейност през втората половина на годината, като ще предложи на клиентите ниски тарифи в съчетание с висококачествено облужване на борда и разнообразие от дестинации в Европа, Близкия изток, Азия и Африка.

Процедурата по набиране на персонал за Wizz Air Abu Dhabi се очаква да стартира през следващите месеци. Сключеното споразумение ще създаде не само нови възможности за работа, но и ще засили икономиката и ще привлече повече посетители в Абу Даби. Новината също е в съответствие с местната програма Ghadan 21 за ускоряване на развитието на ОАЕ чрез инвестиции в бизнес, иновации и хора.

Екипът за развитие на новата авиокомпания вече е стартирал процедура за получаване на сертификат за въздушен оператор и оперативен лиценз на превозвач от Общото управление на гражданската авиация на ОАЕ.

По думите на Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Holdings „това е доказателство за нашата дългосрочна амбиция и отдаденост към постигане на икономически и оперативно ефективен бизнес модел за стимулиране на авиационното развитие на Абу Даби, който модел е и устойчив, и щадящ околната среда. Мисията на Wizz Air е в съответствие в икономическата стратегия на Абу Даби, като наш общ стремеж е да стимулираме пътническия трафик към столицата и да повишим туристическото и икономическото разнообразие на Абу Даби.“

Новата авиокомпания ще се съсредоточи върху откриването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има операции с висок растеж, а именно Централна, Източна и Западна Европа.

Свързани теми

Предишна публикация
IATA иска замразяване на съкращенията в слотовете
Следваща публикация
51 години от първия полет на Конкорд
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню