Wizz Air Abu Dhabi – вече официално

22 прочитания

Унгарският нискоразходен гигант Wizz Air обяви, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi Developmental Holding PJSC (ADDH) за създаването на Wizz Air Abu Dhabi.

Плановете са новата нискотарифна авиокомпания да стартира операции от международното летище в Абу Даби през есента 2020 г, като ще бъде първата авиокомпания на Wizz Air извън Европа. Към момента Уиз оперира и с второ дружество, регистрирано във Великобритания.

Споразумението е ключов момент за стартиране на Wizz Air Abu Dhabi – тя ще бъде емиратска авиокомпания, базирана в столицата на Обединените арабски емирства и ще започне дейност през втората половина на годината, като ще предложи на клиентите ниски тарифи в съчетание с висококачествено облужване на борда и разнообразие от дестинации в Европа, Близкия изток, Азия и Африка.

Процедурата по набиране на персонал за Wizz Air Abu Dhabi се очаква да стартира през следващите месеци. Сключеното споразумение ще създаде не само нови възможности за работа, но и ще засили икономиката и ще привлече повече посетители в Абу Даби. Новината също е в съответствие с местната програма Ghadan 21 за ускоряване на развитието на ОАЕ чрез инвестиции в бизнес, иновации и хора.

Екипът за развитие на новата авиокомпания вече е стартирал процедура за получаване на сертификат за въздушен оператор и оперативен лиценз на превозвач от Общото управление на гражданската авиация на ОАЕ.

По думите на Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air Holdings „това е доказателство за нашата дългосрочна амбиция и отдаденост към постигане на икономически и оперативно ефективен бизнес модел за стимулиране на авиационното развитие на Абу Даби, който модел е и устойчив, и щадящ околната среда. Мисията на Wizz Air е в съответствие в икономическата стратегия на Абу Даби, като наш общ стремеж е да стимулираме пътническия трафик към столицата и да повишим туристическото и икономическото разнообразие на Абу Даби.“

Новата авиокомпания ще се съсредоточи върху откриването на маршрути до пазари, на които Wizz Air има операции с висок растеж, а именно Централна, Източна и Западна Европа.

Свързани теми

Предишна публикация
IATA иска замразяване на съкращенията в слотовете
Следваща публикация
51 години от първия полет на Конкорд
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

VietJet си поръча 50 самолета А321neo

Виетнамската VietJet направи поръчка за 6,5 милиарда щатски долара като потвърди меморандума, подписан във Фарнбъро…

Lufthansa започва икономии

Lufthansa Group предлага на служителите си неплатен отпуск и спира да наема нови в рамките…

Първи полет на A321LR

Първият A321LR /long range/ полетя за пръв път над Хамбург в 11:06ч. на 31 януари,…
Меню