NTSB разследва инцидент с двигател на Boeing 757 на Delta

2 прочитания

Американското бюро за безопасност на транспорта е започнало разследване на инцидент с двигател на пътнически Боинг 757-200 на Delta Airlines, възникнал в началото на септември. Полет 1418 на американската авиокомпания излита от Атланта за Орландо със 121 пътници и 6 души екипаж, когато единият от двигателите претърпява неконтролиран отказ. Пилотите успяват да го изключат и изолират и се завръщат безопасно на летището. Никой не е пострадал.

Самолетът е успял да се изкачи до около 18 200 фута, а полетът е продължил 28 минути. Повреденият двигател е произведен през 1991 година от Pratt & Whitney, модел PW2037. Представители на производителя също ще участват в разследването. Според неофициална информация от авиокомпанията, пилотите са съобщили за „катастрофален“ отказ на единия двигател малко след излитането на машината, без да са установени конкретни причини за това.

В официално съобщение на Delta се казва, че двигателят е сменен и самолетът се връща към редовни операции на 12 септември.

За последните 10 месеца в САЩ имаше два сериозни инцидента, свързани с катастрофален отказ на двигатели със самолети Боинг 737 на авиокомпанията Southwest.

снимка: Delta

Свързани теми

Предишна публикация
easyJet разширява услугата си за трансферни полети
Следваща публикация
Концесията на летище Белград стартира до края на годината
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Спират полетите със 737 MAX

(последно обновяване: 12.03 – 11:00ч) Няколко държави и авиокомпании спряха всички полети със самолетите от…

Emirates поръча по-малко боинги

Emirates ограничи ангажимента си да напазарува широкофюзелажни самолети за милиарди долари от Boeing. Най-голямата авиокомпания…

Boeing освобождава 10% от служителите

След поредната отчетена загуба на американския гигант Боинг, Главният изпълнителен директор на компанията Дейв Калун…
Меню