NTSB разследва инцидент с двигател на Boeing 757 на Delta

19 прочитания

Американското бюро за безопасност на транспорта е започнало разследване на инцидент с двигател на пътнически Боинг 757-200 на Delta Airlines, възникнал в началото на септември. Полет 1418 на американската авиокомпания излита от Атланта за Орландо със 121 пътници и 6 души екипаж, когато единият от двигателите претърпява неконтролиран отказ. Пилотите успяват да го изключат и изолират и се завръщат безопасно на летището. Никой не е пострадал.

Самолетът е успял да се изкачи до около 18 200 фута, а полетът е продължил 28 минути. Повреденият двигател е произведен през 1991 година от Pratt & Whitney, модел PW2037. Представители на производителя също ще участват в разследването. Според неофициална информация от авиокомпанията, пилотите са съобщили за „катастрофален“ отказ на единия двигател малко след излитането на машината, без да са установени конкретни причини за това.

В официално съобщение на Delta се казва, че двигателят е сменен и самолетът се връща към редовни операции на 12 септември.

За последните 10 месеца в САЩ имаше два сериозни инцидента, свързани с катастрофален отказ на двигатели със самолети Боинг 737 на авиокомпанията Southwest.

снимка: Delta

Свързани теми

Предишна публикация
easyJet разширява услугата си за трансферни полети
Следваща публикация
Концесията на летище Белград стартира до края на годината
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FAA глоби Boeing за сензори на 737

Федералната авиационна администрация на САЩ наложи глоба от 19,7 милиона щатски долара глоба на Boeing…

Spirit Airlines поръча 100 ербъса

Лоукост авиокомпанията от САЩ обяви, че ще купи 100 самолета A320neo за доставка през 2027г…
Меню