Още един полет за „никъде“ с ANA

136 прочитания

Японската авиокомпания ANA ще изпълни още един полет „за никъде“ с един от своите два активни A380 Flying Honu самолети.

Решението е взето след успешното изпълнение на първия такъв полет в края на август, при който на борда имаше над 300 души. По света вече редица авиокомпании изпълняват подобни полети, като част от стратегиите за връщане на пътниците на борда след разгара на пандемията.

На пръв поглед обаче, полетите до никъде не са толкова добра идея – случва се относително често над Атлантика, когато поради технически проблеми самолетите се връщат до началната точка на един от двата континента. Сега обаче, случаят е друг.

Маршрутът на първия полет до „никъде“ в района на Токио

Първо, ANA използва един от двата си нови и хващащи окото А380, боядисани като морски костенурки. Третият и последен такъв се очаква през октомври, след като доставката беше отложена по желание на превозвача. Японската компания поръча трите самолета, за да изпълнява с тях полетите си до Хонолулу, Хавай, използвани предимно от туристи.

Второ, по този маршрут не се лети от март насам, заради пандемията, и авиокомпанията намери интересен начин да върне супер джъмбото в небето, като организира развлекателни полети около Токио.

Третият А380 за ANA е оранжев, спазвайки традицията да се представят цветовете на Хавай – синьо – като кристалната вода, тюркоазено зелено – като природата, и оранжево – като залеза

Първият такъв беше с продължителност от близо час и половина, с 334 души на борда и на цени от $132 до $470, според класата. Освен неудобството от маските и другите мерки за безопасност на борда, всичко друго на този полет е в рамките на очакваното, включително кетъринг и възпоменателен подарък – разбира се, плюшена морска костенурка.

Вторият полет ще е в средата на септември и билетите за него са вече в продажба. Изненадите на борда засега остават тайна.

Свързани теми

Предишна публикация
Поредна нова база на Wizz – Катания
Следваща публикация
Turkish няма да съкращава пилоти, намалява заплатите
136 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…
Меню