Руски пилоти разследвани за „пенис в небето“ в подкрепа на футболист

245 прочитания

Двама руски пилоти са спрени от работа и се разследват, заради куриозен инцидент от 11 ноември, при който те са използвали пътническия самолет, пилотиран от тях по редовна линия, проектирайки маршрута си така, че да изобразят пенис в небето.

Завоите изобразяващи фалическия символ са запечатани от платформирите за проследяване на полетите и са записани на сметката на руската нискоразходна авиокомпания Победа.

Според първоначалните резултати от разследването, пилотите са предприели необичайните маневри в знак на солидарност с капитана на руския национален отбор по футбол Артьом Дзюба, който беше отстранен от отбора след изтичането на негов личен видеоклип онлайн, в който спортистът мастурбира в леглото.

Знаменитата графика е запечатана от Flightradar24 и други платформи за проследяване на полети

За случката със самолета обаче се разбира 5 дни по-късно, когато „мъжкарската“ постъпка на екипажа става достояние на руските медии и е съобщена от телевизия RT. Според нея, екипажът на полет DP407 от Москва за Екатеринбург „е опитал да покаже топки,“ но е прекалил в усилията си.

Седмица по-късно руската Федерална Агенция за въздушен транспорт е образувала разследваща комисия по случая, който се е разиграл в района на град Нефтекамск, а двамата членове на екипажа на самолета са били суспендирани от работа.

Авиокомпания победа оперира с над 20 самолета Боинг 737-800 във флота

Според информацията, екипажът е успял да изрисува фигурите, след като е поискал от ръководителите на въздушното движение разрешение за допълнителни маневри за проверка на радионавигационното оборудване.

Редовният полет на Победа, която е част от холдинга на държавната Аерофлот, е закъснял с 20 минути от разписанието си за кацане в Екатеринбург.

Разследването ще потърси административна и наказателна отговорност на екипажа, заради нарушаване на правилата за безопасност на полетите, както и за нарушаване „рамките на етичното поведение.“

Според представители на агенцията „номерът е бил изключително опасен“, тъй като въздушния трафик в района е натоварен, а коридорите за гражданските полети достатъчно тясни.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя новата модификация на руския Ил-114
Следваща публикация
Продават се два френски правителствени А340
245 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz също поръча A321XLR

Wizz Air Holdings Plc обяви, че като част от сделката с Indigo Partners е подписала меморандум…

Да докажеш, че си бил на борда

Френски съд обяви онлайн чекирането за недостатъчно доказателство за присъствие на борда на самолета. Решението…
Меню