United Airlines съкращава 16 000 работни места

15 прочитания
Третата по големина американска авиокомпания United Airlines ще освободи 16 000 души от работа от 1 октомври, когато изтича пакетът от помощи, предоставен от федералното правителство, съобщава AWAST.

В съобщение до служителите авиокомпанията заявява, че съкращенията винаги са били последното убежище за справяне с кризата. В резултат от решението обаче ще бъдат освободени хиляди служители както следва:

  • летищни операции – 2 260
  • Кетъринг – 320
  • Контактни центрове – 430
  • Полетни операции – 2 850
  • Бордни услуги – 6 920
  • Администрация и мениджмънт – 1 400
  • Център за оперативен контрол – 180
  • Технически операции – 2 010

В съобщението на Юнайтед се казва още, че въпреки агресивните опити за съкращаване на разходите, включително намаляване на заплатите, в най-голяма степен за административния и мениджърски персонал, авиокомпанията е на ръба на оцеляването. Дружеството е съгласувало действията си около съкращенията с профсъюзите и е получило тяхното одобрение.

Включена е и широка възможност за доброволно освобождаване на служители, чрез което, според Юнайтед, се запазват работни места.

Решението не е изненадващо и се очакваше от страна на Юнайтед, след като другите две големи авиокомпании в САЩ – Delta и American Airlines – също обявиха плановете си за съкращения на хиляди служители.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокомпании и летища искат удължаване на изключението за слотовете
Следваща публикация
Аерофлот получи държавни гаранции
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing показа боен дрон

Американският авиопроизводител представи безпилотен военен самолет, разработен в Австралия. Дронът може да лети край изтребители…

Boeing 777X полетя

След като бе отлаган два пъти, първият тестов полет на Boeing 777Х бе изпълнен от…

Embraer подписа договора с Boeing

Бразилският авиоконструктор Embraer подписа договора за продажба на гражданските операции с американската компания Boeing. Embraer…
Меню