Lufthansa основа нова компания: Ocean

125 прочитания

След като си осигури финансово бъдещето, германската авиационна група съобщи за Cirium, че очаква сертификата на новорегистрираната компания, която обаче няма да оперира под собствения си бранд. Със седалище във Франкфурт, Ocean няма да бъде авиокомпания и няма да има самолет в нова ливрея.

Ocean ще бъде нова продуктова линия в сегмента ваканционни пътувания – редовни полети и чартъри, основана на бизнес модела на Edelweiss.

Edelweiss е филиал на Swiss за дълги и къси полети до туристически дестинации от Цюрих с флот от А320, А330 и А340.

Ocean ще продава полети от Франкфурт и Мюнхен и „ще допълва портфолиото на Lufthansa и Eurowings”, съобщи групата.

Lufthansa се насочва към туристическите полети

Председателят на борда на Lufthansa Group Карстен Шпор каза, че туристическите полети са по-обещаващи от пътуването по работа.

Новият продукт ще бъде във високия сегмент на ваканционните пътувания.

Фрагментирани в момента полети по дестинации на Eurowings, Brussels Airlines, Germanwings и SunExpress Germany ще бъдат обединени в нов AOC с цел намаляване на разходите в ситуацията на криза, предизвикана от пандемията от Covid.

 

Снимка: Lufthansa Group

Снимка: Lufthansa Group

Ocean GmbH е платформа, която ще обединява туристически услуги, агенции и обучение на персонала, съобщи Die Welt.

Начело на Ocean застава бившият директор операции на Lufthansa Cargo и пилот, кап. Волфганг Рабигер. От 2017г досега Рабигер е бил главен финансов директор на Aerologic GmbH, съвместно дружество 50/50% на DHL Express и Lufthansa Cargo.

С Ocean Lufthansa влиза в пряка конкуренция с TUIfly и Condor.

Преструктуриране

Авикомпанията с най-големия флот в Европа и най-високи разходи за труд, Deutsche Lufthansa ще съкрати 20% от мениджърските позиции и до 2023г ще приеме само 80 от поръчаните досега самолети, за да може да върне деветте милиарда евро от държавата, получените срещу дял от 20%.

Във втория етап на съкращенията ще бъдат освободени 1000 административни позиции. Авиокомпанията смята да намали разходите за нови самолети наполовина, става ясно от съобщението на 7 юли 2020.

Преструктурирането ще приключи през декември 2023г.

Свързани теми

Предишна публикация
British Airways пенсионира всички 747 незабавно
Следваща публикация
Wizz съди Ryanair за марката Buzz
125 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню