Австрия с минимална цена на самолетния билет

55 прочитания
Австрия обяви серия от мерки в подкрепа на авиационния сектор, включително фиксирана цена на самолетните билети от минимум 40 евро и такса върху полетите на къси разстояния.

В същото време управляващата коалиция на канцлера Себастиан Курц с еколозите потвърди 450 милиона евро помощ за Austrian Airlines.

Планът предвижда директно финансиране от 150 милиона евро, за да може авиокомпанията да се възстанови от ограниченията по време на пандемията.

 


„Няма да може да се продават билети на цени под реалните такси. В Австрия средно това е 40 евро”, каза министърката на екологията Леонора Гевеслер от Зелените, представяйки минималната цена на билета.

„Няма да има бъдеще за евтини билети, натоварващи климата и работещите. В ЕС ние сме пионери в борбата с дъмпинга на лоукост авиокомпаниите”, каза тя. Правителството на Австрия въвежда и 30 евро такса върху полетите на къси разстояния със самолет /под 350 км/.

Austrian е част от Lufthansa Group. Германската авиокомпания договори 9 милиарда евро помощ от правителството в Берлин.

Помощта за Austrian е в рамките на преговорите, водени от Lufthansa с германската държава. Austrian предвижда плавно да поднови полетите на 15 юни след тримесечно прекъсване на редовната програма.

Авиокомпанията, в която работят 7000 души планира да намали с 25% флота си до 2022г.

Снимка: Austrian Airlines

Снимка: Austrian Airlines

Авиацията носи 8 милиарда евро към БВП на Австрия и осигурява общо 95000 работни места.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството на Хонконг взима дял от Cathay Pacific
Следваща публикация
Fraport планира масови съкращения
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню