Fraport планира масови съкращения

56 прочитания
Германският летищен и наземен оператор Fraport AG планира мащабни съкращения на работни места, заради икономическия ефект от коронавирусната пандемия, съобщава специализираният сайт DVZ.

Според запознати със ситуацията ще бъдат засегнати над 3000 работни места. Това означава около 14% от общата работна ръка в компанията, наброяваща 22 000 души.

Фрапорт продължава да отказва публичен коментар по темата, но признава, че компанията ще е принудена да намали разходите си за работна ръка в близко бъдеще и да „регулира броя на служителите си, съобразно намаляващия трафик на годишна база.“

Според информациите, ръководството на компанията е запознало професионалните организации с планираните съкращения още на 28 май.

На същия ден, Щефан Шулте, Главен изпълнителен директор на летищния оператор е информирал служителите на групата за предстоящите промени във видеобращение. Той е казал, че до 2023 година се очаква намаляване на трафика с 15-20% в сравнение с 2019.

По тази причина може да се очаква намаляване на персонала с 15-20%, особено на позициите, които са директно обвързани с обема на трафика по летищата, на които групата оперира, като най-голямото от тях е летище Франкфурт – основният хъб на групата Луфтханза.

В обръщението на Шулте се казва, че мярката ще засегне всички компании от летищния и хендлиг бизнес на Групата по целия свят, като най-сериозно те ще бъдат усетени в Германия, включително и сред администрацията на компанията. Шефът на Фрапорт не очаква в близко бъдеще авиационния трафик да се върне на нивата от преди корона-кризата, като очакванията са възстановителния период да продължи най-малко 3 години.

Свързани теми

Предишна публикация
От 1 юли Гърция изисква регистрация на адреса преди пристигане
Следваща публикация
Hertz Америка е в банкрут
56 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair може да затвори бази

Най-голямата лоукост авиокомпания в Европа може да ограничи или дори затвори бази и да пусне…

Сглобиха последния Airbus A380

Европейският самолетостроителен консорциум приключи сглобяването на фюзелажа на последния Airbus A380 от серийното производство на…
Меню