Fraport планира масови съкращения

60 прочитания
Германският летищен и наземен оператор Fraport AG планира мащабни съкращения на работни места, заради икономическия ефект от коронавирусната пандемия, съобщава специализираният сайт DVZ.

Според запознати със ситуацията ще бъдат засегнати над 3000 работни места. Това означава около 14% от общата работна ръка в компанията, наброяваща 22 000 души.

Фрапорт продължава да отказва публичен коментар по темата, но признава, че компанията ще е принудена да намали разходите си за работна ръка в близко бъдеще и да „регулира броя на служителите си, съобразно намаляващия трафик на годишна база.“

Според информациите, ръководството на компанията е запознало професионалните организации с планираните съкращения още на 28 май.

На същия ден, Щефан Шулте, Главен изпълнителен директор на летищния оператор е информирал служителите на групата за предстоящите промени във видеобращение. Той е казал, че до 2023 година се очаква намаляване на трафика с 15-20% в сравнение с 2019.

По тази причина може да се очаква намаляване на персонала с 15-20%, особено на позициите, които са директно обвързани с обема на трафика по летищата, на които групата оперира, като най-голямото от тях е летище Франкфурт – основният хъб на групата Луфтханза.

В обръщението на Шулте се казва, че мярката ще засегне всички компании от летищния и хендлиг бизнес на Групата по целия свят, като най-сериозно те ще бъдат усетени в Германия, включително и сред администрацията на компанията. Шефът на Фрапорт не очаква в близко бъдеще авиационния трафик да се върне на нивата от преди корона-кризата, като очакванията са възстановителния период да продължи най-малко 3 години.

Свързани теми

Предишна публикация
Австрия с минимална цена на самолетния билет
Следваща публикация
Защо на самолетните двигатели има нарисувани спирали?
60 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвегия отказа помощ на Norwegian

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение…
Меню