Fraport планира масови съкращения

1 прочитания
Германският летищен и наземен оператор Fraport AG планира мащабни съкращения на работни места, заради икономическия ефект от коронавирусната пандемия, съобщава специализираният сайт DVZ.

Според запознати със ситуацията ще бъдат засегнати над 3000 работни места. Това означава около 14% от общата работна ръка в компанията, наброяваща 22 000 души.

Фрапорт продължава да отказва публичен коментар по темата, но признава, че компанията ще е принудена да намали разходите си за работна ръка в близко бъдеще и да „регулира броя на служителите си, съобразно намаляващия трафик на годишна база.“

Според информациите, ръководството на компанията е запознало професионалните организации с планираните съкращения още на 28 май.

На същия ден, Щефан Шулте, Главен изпълнителен директор на летищния оператор е информирал служителите на групата за предстоящите промени във видеобращение. Той е казал, че до 2023 година се очаква намаляване на трафика с 15-20% в сравнение с 2019.

По тази причина може да се очаква намаляване на персонала с 15-20%, особено на позициите, които са директно обвързани с обема на трафика по летищата, на които групата оперира, като най-голямото от тях е летище Франкфурт – основният хъб на групата Луфтханза.

В обръщението на Шулте се казва, че мярката ще засегне всички компании от летищния и хендлиг бизнес на Групата по целия свят, като най-сериозно те ще бъдат усетени в Германия, включително и сред администрацията на компанията. Шефът на Фрапорт не очаква в близко бъдеще авиационния трафик да се върне на нивата от преди корона-кризата, като очакванията са възстановителния период да продължи най-малко 3 години.

Свързани теми

Предишна публикация
От 1 юли Гърция изисква регистрация на адреса преди пристигане
Следваща публикация
Hertz Америка е в банкрут
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

Norwegian няма да лети до 2021

Норвежкият лоу-кост превозвач Norwegian обяви, че ще остави почти всичките си самолети на земята до…
Меню