И Лондон Сити затвори врати

82 прочитания

Летище London City прекрати всички търговски и частни операции от 27 март до края на април 2020 във връзка с британките мерки срещу COVID-19.

Въпреки драстичните мерки и безпрецедентната криза от летището обявиха, че по време на блокадата всички служители ще останат на работа и то ще съдейства на местните власти в случай на аварийни ситуации. Позволени ще бъдат само полети свързани с официални правителствени операции или такива в помощ на местната общност.

Междувременно британските летища обявиха, че в сянката на кризата очакват безпрецедентен спад на трафика и поискаха помощ от държавата, за да избенат затваряне и по-сериозни финансови последствия в близко бъдеще.

Транспортният министър Руши Сунак обаче обяви, че правителството ще подпомогне авиационната индустрия с финансова помощ само „като крайна мярка.“

Лондон Сити има над 2000 служители и един от най-големите работодатели в района на източен Лондон, известен с кампаниите си в подкрепа на местната общност. През 2019 летището отпуска над 100 000 паунда под формата на грантове в подкрепа на дейностите на местния бизнес и редовно привлича местни младежи в стажантските си програми.

Свързани теми

Предишна публикация
Парижкото летище Орли затваря врати
Следваща публикация
Как ще ме обезщетят авиокомпаниите заради COVID19
82 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

easyJet стъпи на Тегел

easyJet отпразнува първия си полет от базата си на летище Тегел на 5 януари 2018…
Меню