Ryanair обяви реорганизация на компанията

33 прочитания

До края на годината Ryanair ще направи 4 регионални филиали в Европа, съобщи компанията, след като обяви 20 милиона евро нетна загуба за третото тримесечие.

До 12 месеца ирланският превозвач ще се състои от четири компании – Ryanair DAC в Ирландия, Ruanair UK във Великобритания, Laudamotion в Австрия и Ryanair Sun в Полша.

Всеки от филиалите ще има собствен главен изпълнителен директор и мениджърски екип.

Главният изпълнителен директор Майкъл О’Лийри подписа новия си 5-годишен договор, с което остава начело на Ryanair за до 2024г.

През 2020 Ryanair ще се прехвърли към структура, подобна на тази на конкурента си IAG.

 

Най-големият в Европа лоукост превозвач, който реализира по-голямата част от печалбата си през лятото, обяви, че очаква продължаващия свръхкапацитет в късите  полети да отслабва средата.

Последната покупка на 100% от Laudamotion за 46,5 милиона евро не е включена в обявените загуби.

По-скъпото гориво и разходите за компенсации на пътниците не успя да покрие ръста от 26% на допълнителните приходи от багажни такси и продажби на борда.

Групова структура

Майкъл ОЛийри ще отстъпи ежедневните операции в авиокомпанията с приемането на груповата структура.

Председателят Дейвид Бондерман, който заема позицията от 1996 също ще бъде сменен догодина, обяви компанията. Бондерман ще бъде сменен от Стан Макартни, който поема поста на заместник-председател през април.

Поредица от стачки в Ryanair принудиха авиокомпанията да признае синдикатите. Въпреки това трудовите спорове все още не са решени, а превозвачът предупреди, че цените може още да се понижат, ако Брекзит без сделка предизвика намаляване на търсенето.

Снимка: Авиофорум.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Germania фалира
Следваща публикация
Бъдещето на А380 е под въпрос, заради Emirates
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню