Ernest Airlines възкръсва с турбовитлов флот от ATR

25 прочитания
Италианският нискоразходен превозвач Ernest Airlines, който в началото на годината влезе в процедура по защита от фалит, планира да възобнови полетите с нов флот от 16 самолета ATR-72-600, съобщава сайтът Naviganti.

Авиокомпанията възнамерява да лети до 70 дестинации от 5 бази в Италия. Ernest прекрати операциите си на 10 януари, две седмици след като италианските авиационни власти заплашиха, че ще отнемат оперативния лиценз на превозвача, заради липсата на ликвидност.

По това време компанията оперираше с взет на лизинг флот от един А319 и три А320, обслужвайки два ключови пазара от Италия – Албания и Украйна. В новата ситуация превозвачът ще се опита да възвърне доверието на клиентите и властите, като поднови полетите си като изцяло регионален и вътрешен превозвач от декември 2020. Промяната в бизнес модела е била одобрена на среща на борда на директорите на 5 август.

ATR продаде над 400 самолета от серията 72-600, като до момента са доставени около 100

ATR продаде над 400 самолета от серията 72-600, като до момента са доставени около 100

Плановете на Ernest и наемът на новите самолети ще се финансират от инвестиционен фонд, който вече е получил гаранциите и подкрепата на италианското правителство. То смята инвестицията за стратегическа, заради откриването на нови възможности за развитие в регионите и нови работни места.

Авиокомпанията ще открие бази в Рим-Фиумичино, Анкона, Бари, Бергамо и Парма.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways плати $1,2 млрд компенсации от март
Следваща публикация
Wizz откри нови британски бази в Лондон-Гетуик и Донкастър
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing се отказа от сделката с Embraer

Американската компания се оттегли от споразумението за съвместно производството на пътнически самолети за гражданската авиация…

Adria Airways купува Etihad Regional

Не е шега! Словенската Adria Airways купи швейцарското подразделение на гиганта от ОАЕ Etihad Airways,…
Меню