Airbus и Lockheed с обща оферта за Пентагона

27 прочитания

Airbus и Lockheed Martin подписаха споразумение за съвместни доставки на оборудване за армията на САЩ, като по този начин отговорят на „растящите й нужди”, обявиха двата производителя в общо съобщение на 4 декември 2018.

Сътрудничеството им е базирано на А330MRTT /Multi Role Tanker Transport/, самолетът-танкер на Airbus, разработен на базата на гражданския модел А330-200.

А330MRTT са стандартизирани цистерни, съвместими със самолетите на НАТО и системите им за дозареждане по време на полет.

Двете компании обявиха, че танкерът отговаря на „широк спектър възможности от необходимостта в краткосрочен план на зареждане с гориво по време на полет, например под формата на предложение за заплащате на услугата, до разработка на идея за зареждане в бъдеще”.

Европейският и американският производител „желаят да предоставят услуги, за да отговорят на дефицита на капацитет и да отговарят на изискванията за танкери от ново поколение, в състояние да действат в сложната среда на бъдещи зони на военни действия”, пише в съобщението.

По този начин Airbus и Lockheed атакуват директно позициите на Boeing, който в момента доставя танкерите за дозареждане по време на полет на ВВС на САЩ, КС-46, базирани на гражданския Боинг 767.

Boeing бе избран от американските военновъздушни сили да достави 179 танкера.

Но KC-46 на американския производител регистрира забавяне в доставките и свръхразходи за производителя си.

„С помощта на иновациите и опита на Airbus и Lockheed Martin, ще бъдем поставени в добра позиция за доставки за САЩ и съюзниците им по света съвременни решения за зареждане във въздуха, за да отговорим на предизвикателствата в сигурността на 21в”, каза Мерилин Хюсън, главен изпълнителен директор на Lockheed Martin, цитирана в съобщението.

„Американските ВВС заслужават по-добра технология и по-висока ефективност при презареждане във въздуха и точно това великолепният индустриален екип на Lockheed Martin и Airbus смята да предложи”, каза Том Ендерс, президент на Airbus.

Снимка: Airbus.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент при дозареждане във въздуха над Япония
Следваща публикация
Израелската IAI и Boeing обявиха сътрудничество
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Thomas Cook фалира

Thomas Cook обяви фалит на 23 септември. Британският туроператор ще трябва да организира връщането на…

Ryanair си оставя вратичка за Airbus

Седмиците след Великденската ваканция ще са решаващи за летния график според Райънер. Лоукост авиокомпанията има…

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…

Dassault представи новия Falcon 6X

Френският лидер в производството на бизнес-джетове Dassault Aviation представи най-новият си продукт в сегмента на…
Меню