Шефът на Air France-KLM против въглеродния данък

10 прочитания

Бен Смит, директор на Air-France-KLM каза, че въглеродният данък в самолетните билети може да се окаже непродуктивен. Това според него пречи на усилията на авиокомпаниите да се оборудват с по-икономични самолети, отделящи по-малко СО2.

Смит поднови критиките срешу френския данък върху самолетните билети, обявен миналата година, чиято цел е да набере средства за финансиране на по-чист транспорт. Финансирането би трябвало да се насочи към по-малко замърсяващи транспортни средства.

„Тези данъци спъват възможността да правим инвестиции”, каза Бен Смит по пред англо-американската преса в Париж, цитиран от BFMTV.

„Ако не печелим, няма да можем да купуваме нови самолети”.

„Обновяването на флота е ефективен и бърз начин да намалим въглеродния си отпечатък”, каза Смит като призна засиления натиск в последно време в тази посока, включително от всички 88000 служители в авиокомпанията.

В петък той каза, че след сливането на операциите по поддръжка и продажбата на билети, управлението на екипажите ще бъде една от областите, където може да се постигнат повече икономии.

„Имаме екипи, които работят по управлението на екипажите в двете компании. Дали работят така ефикасно и в такова сътрудничество, както биха могли? Бих казал, че не”, каза Бен Смит.

Air France KLM

Air France KLM

Свързани теми

Предишна публикация
Emirates набира кабинен състав в България
Следваща публикация
SIA и ANA преговарят за джойнт венчър
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отпада правилото за слотовете

Европейският съвет одобри план за прекратяване на правилата, които принуждават авиокомпаниите да продължат да летят…

GPS навърши 40 години

Тази седмица се навършват 40 години от първото успешно приемане на сигнал от Глобалната система…

Wizz Air направи лоукост в Абу Даби

Най-голямата нискоразходна авиокомпания в Източна Европа, Уизер основа лоукост превозвач в Абу Даби. Това е…
Меню