IATA иска замразяване на съкращенията в слотовете

17 прочитания

Асоциацията на авиокомпаниите IATA се обърна  към членовете си, за да поиска да отпаднат правилата, управляващи слотовете на летищата за останалата част от сегашния сезон и за предстоящите летни разписания, докато авиокомпаниите намаляват капацитета си заради коронавируса.

Според сегашните правила за слотовете, летищата искат авиокомпаниите да използват поне 80% от тези, които са им предоставени при обичайни обстоятелства или могат да ги загубят за следващия сезон.

Авикомпаниите намаляват капацитета в резултат  на спада на търсенето заради епидемията от Covid-19. Много превозвачи временно спряха полетите до Китай до края на март и сега удължават мярката до края на април.

„Поради тези извънредни обстоятелства в резултат на тревога за общественото здраве, общото мнение на авиоиндустрията е, че приложението на правилото на осемдесетте процента за следващия з сезон е неуместно”, пише IATA.

„Има нужда от гъвкавост, за да могат авиокомпаниите да си регулират графиците с развитие на ситуацията.

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair си оставя вратичка за Airbus
Следваща публикация
Wizz Air Abu Dhabi – вече официално
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…

Ryanair ще наеме 2000 пилоти до 3г

Най-голямата авиокомпания в Европа започва най-мащабното наемане на екипажи на континента. Ryanair има нужда от…
Меню