Пострадали деца при изхвърляне на гориво от В777

38 прочитания

Пътнически Боинг 777-200 на Delta Airlines изхвърли част от горивото си над жилищен район на Лос Анджелис на 14 януари, след като преди това бе обявил извънредна ситуация.

В резултат от процедурата, която е стандартна за гражданската авиация, но е изрично забранена над населени места, е засегнато и училище, където са пострадали деца на земята. Самолетът претърпял повреда в единия двигател малко след излитане от LAX и пилотите решили да обявят аварийна ситуация и да се върнат на същото летище, което изисква изхвърляне на гориво, за да се избегне кацане с претоварена машина. 17 деца и 9 възрастни, които се намирали на пътя на самолета, са били приети в болница с различни оплаквания.

Ето кадри и схема на злополучната маневра.

Самолетът се е приземил успешно след аварийната процедура със 149 пътници на борда. Авиокомпанията пое отговорност за инцидента и нареди пълно разследване на случая. Не се съобщават подробности за естеството на повредата в двигателя на този Боинг 777.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair поиска Великобритания да свали пътническата такса за всички
Следваща публикация
AnadoluJet започва международни полети
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FedEx обяви стипендии за $2,5 милиона

Американската куриерска компания FedEx, която има най-голямата в света транспортна мрежа, отдели 2,5 милиона щатски долара…
Меню