Боинг 717 на Delta кацна без носов колесник

299 прочитания

Инцидентът е станал на летището в Шарлът

Пътнически самолет Бониг 717-200 на американската Delta Airlines се приземи с вдигната носова стойка на колесника на летището в Шарлът, заради отказ на механичната система, съобщават местните медии.

Самолетът е останал на пистата след аварийното кацане. Няма пострадали пасарежи и екипаж на борда

Инцидентът е станал на 28 юни сутринта на писта 36L след полет от Атланта. Наложило се е затваряне на пистата, тъй като самолетът не е в движение след опирането на фюзелажа.

Данните от Flightradar24 показват, че 22-годишния самолет е направил няколко кръга над летището, вероятно в опит да спусне колесника и да се увери визуално за позицията му, преди да предприеме аварийното кацане.

Съобщава се за 96 пътници на борда + екипажа, никой от които не е пострадал при аварийната ситуация. От данните за полет 1092, записани от Flightradar24 се вижда, че самолетът е направил няколко кръга над летището, преди да предприеме аварийното кацане, за което наземните служби са били предупредени и подготвени.

Самолетът е Боинг 717-2BD – последна версия на McDonnel Douglas MD95 след обединението на двете самолетостроителни компании и е бил на около 22 години.

Свързани теми

Предишна публикация
Бурже’23 – Обобщение на Ден 3 и 4
Следваща публикация
Самолетните билети в Европа с поне 30% нагоре. Призиви за регулаторна намеса.
299 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing и Embraer ще строят KC-390 в САЩ

Boeing и бразилският производител Embraer, в който американската компания вече има сериозно дялово участие, са…
Меню