Нов инцидент с Ембраер на Aeromexico

63 прочитания

Пътнически Ембраер 170 на Aeromexico Connect претърпя сериозен инцидент при излитане от летище Чихуахуа. При все още неизяснени обстоятелства лявото крило на машината опира в земята малко след ротация на пистата. Самолетът, с регистрация XA-SAC е изпълнявал редовен полет АМ2039 до град Монтерей.

Екипажът е реагирал незабавно и поискал завръщане на летището. След около 6 минута и обиколка на ниска височина машината се е приземила успешно и няма пострадали.

Целият инцидент е записан от охранителните камери на летището и е започнало разследване. Части от уинглета и външния атакуващ ръб на крилото са сериозно увредени, както се вижда на снимките:

AM2039-INCIDENTE-4 AM2039-INCIDENTE-3 AM2039-INCIDENTE-2

Пострадалият самолет ERJ-170STD е първоначално доставен на финландската Finnair през август 2006 година, а от 2013 лети за Аеромексико Конект. Това е втори инцидент за по-малко от 10 месеца с Ембраерите на същата авиокомпания, след като друга машина – ERJ 190AR изгоря при подобни обстоятелства след удар в земята при излитане на летището в Дуранго през август 2018 година. Тогава 39 души от 103 на борда бяха ранени.

снимки: transponder1200.mx

Свързани теми

Предишна публикация
Германското правителство поръчва нови VIP самолети
Следваща публикация
Rolls-Royce прие да се направи инспекция на Trent
63 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Eurowings полита към Америка

Eurowings ще лети от Фракфурт и Мюнхен до Америка от следващото лято. Нискоразходната авиокомпания на…
Меню