Как Singapore Airlines се справя със закъсненията

87 прочитания

Често четем и слушаме кошмарни истории за закъснели полети на авиокомпании, които се справят толкова зле със ситуацията, че тя се превръща от обикновено неудобство в истински кошмар. Оказва се обаче, че има и положителни примери за ефективност и креативност при справяне със значителни закъснения.

Потребител на един от най-големите сайтове за рейтинг на авиокомпании разказва за преживяването си от този юли на полет от Франкфурт до Сингапур със Singapore Airlines. Самолетът, с който трябвало да се изпълни полети, закъснявал от предишния си полет от Ню Йорк, което щяло да се отрази в голямо закъснение при изпълнението на въпросната отсечка. Полетът трябвало да излети от Франкфурт в 12:30 следобед, но се забавил до 15:40, в резултат на което много от пътниците щели да изпуснат трансферите си в Сингапур.

Какво следва

Преди още нашият герой да пристигне на летището във Франкфурт, всички пътници са предупредени с SMS и други електронни съобщения, че предстои закъснение. Пътникът, обаче, вече е на път и пристига на летището в първоначално обявения час. Тогава с изненада установява, че Singapore Airlines са запазили цял ресторант на летището, в който закъсняващите пътници да обядват – разбира се, за сметка на авиокомпанията.

При чекирането във Франкфурт, всички пътници получават и писмено извинение, в което ясно се обясняват причините за закъснението и как те могат да поискат и получат компенсации. Според европейската директива EU261, в такава ситуация всички пътници могат да претендират за компенсации, ако закъснението е над определено време. За полетите на дълги разстояние то е минимум EUR600 при закъснение от над 4 часа. Правилото се отнася за европейските авиокомпании, когато изпълняват полети във, от или до ЕС и за неевропейски авиокомпании, които излитат от ЕС.

Като допълнително извинение, кабинния екипаж подарил и кутия луксозни шоколади на всички пътници във всички класи. Тук е важно да отбележим, че героят в нашата история пътува в икономична класа.

Заради закъснението на полета и кацането в Сингапур, много от пътниците изпуснали трансферите си. При пристигането си на летище Чанги обаче, те са посрещнати персонално от служители на авиокомпанията, като повечето от тях вече са премаршрутирани и имат резервации на най-близките следващи полети до крайната им дестинация. Нашият герой също е сред тях, като неговият трансфер е уреден още преди излитането от Франкфурт и, въпреки че закъснява 4 часа с пристигането си в крайната дестинация Мелбърн, той е изключително доволен от обслужването, получено от Singapore Airlines.

Поради засилващия се трафик, закъсненията са все по-често срещано явление. Но, начинът по който Singapore Airlines се справя с тях е изключителна рядкост и трябва да се дава за пример. В този смисъл няма нищо чудно, че точно тази авиокомпания печели многократно признанието на пътниците за най-добрата в света.

източник: Skytrax & Australian Flyer

Свързани теми

Предишна публикация
Без облегалки в самолет на EasyJet
Следваща публикация
British Airways си иска MAX-овете по-рано от очакваното
87 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus залага на Китай за R&D

Airbus избра южния китайски град Шънджън, провинция Гуандонг за своя център за иновации в Китай.…
Меню