Raytheon и United Technologies обединяват сили

17 прочитания

Двата американски гиганта в авиокосмическата индустрия сливат операции, за да създадат една от най-големите глобални групи в сектора.

Обединението трябва да е финализирано през първото тримесечие на 2020, съобщиха двете компании.

Новото дружество, което ще обедини разнообразните дейности на двете фирми в авиацията и отбраната ще се казва Raytheon Technologies Corporation.

След сливането новата компания ще има оборот от 74 милиарда щатски долара.

Raytheon произвежда за американския флот ракетите Пейтриът и Томахоук.

United Technologies произвежда двигателите Pratt and Whitney за граждански и военни самолети, включително за многоцелевия F-35.

В началото на 2020 United Technologies ще отдели производството си на асансьори Otis и на хладилна и климатична техника Carrier, които стават самостоятелни компании.

Обединението „ще определи бъдещето на отбраната и авиацията”, каза директорът на United Technologies Грег Хейс. Той ще бъде главен изпълнителен директор на новата обща компания, а главният изпълнителен директор на Raytheon Томас Кенеди ще стане изпълнителен председател.

Сделката е резултат от драматичните промени в United Technologies при управлението на Хейс, който я пое през 2014, а тази година купи доставчика на авиочасти Rockwell Collins за 30 милиарда щатски долара. Той обаче успя да продаде Sikorsky на Lockheed Martin за 9 милиарда щатски долара през 2015.

Хейс отказа предложение за сливане с Honeywell Int. през 2016 като каза, че сделката подценява неговата компания.

Сливането на Raytheon и United Technologies създава втория най-голям производител на военно и аерокосмически оборудване след Boeing.

Снимка: Raytheon.

Свързани теми

Предишна публикация
НАТО ще прави новия танкер по-достъпен
Следваща публикация
29 юни – авиошоу в Граф Игнатиево
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus увеличи дела си в A220 до 75%

Airbus и правителството на Квебек ще контролират А220. Airbus намалява производството на А330. Европейският производител…
Меню