Boeing записа най-голямата загуба в историята си

40 прочитания

Американският производител изгори близо 1 милиард щатски долара кеш през второто тримесечие. Това е най-голямата загуба в историята на Boeing и е свързана с приземяването преди 4 месеца на модела-звезда, 737 MAX. Компанията спря доставките на самолета и не е ясно кога ще ги поднови.

„Това е решителен момент за Boeing, оставаме свързани с устойчивите ценности на сигурността, качеството и последователността в това, което правим, докато работим по безопасното връщане в експлоатация на флота на 737 МАХ”, каза Денис Молънбърг.

GE9X, снимка: GE Aviation

GE9X, снимка: GE Aviation.

На 24 юли Boeing обяви, че отлага за началото на 2020 година първия полет на новия широкофюзелажен 777Х, който трябва да замени 777 заради проблеми при тестовете на новия двигател GE9X на General Electric.

„Ако все още предвиждаме доставки от края на 2020г., има сериозни рискове графикът да не се изпълни заради предизвикателствата около двигателя. Те налагат отлагане на първия полет за началото на 2020г”, съобщи Boeing.

На авиосалона в Париж през юни GE Aviation каза, че редизайн на компресора на GE9X вероятно ще отложи сертифицирането за есента и така извести индустрията за неспособността на Boeing да изпълни целта за първи полет през 2019. Въпреки това на Бурже търговският директор Кевин Макалистър настоя, че самолетът влиза в експлоатация тази година.

В момента GE Aviation тества новия двигател на 747-400 като „идеална тестова платформа за разработка на самолетни двигатели, малки и големи“.

Снимка: Boeing.

Свързани теми

Предишна публикация
Софтуерен бъг в A350-900 иска периодичен рестарт на системата
Следваща публикация
Airbus представя: „Хищна птица“
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

El Al е на ръба на ликвидация

Израелският национален превозвач El Al е застрашен от пълен колапс и ликвидация, като съдбата на…
Меню