Boeing и Embraer ребрандираха KC-390

33 прочитания

На авиосалона в Дубай Boeing представи своя C-390 Millenium /екс-KC-390/,  който може да се използва за различни мисии, включително спасителни, транспортни, превоз на товари и борба с пожари, медицинска евакуация и действия при хуманитарни кризи.

Моделът може да се предлага и с оборудване за презареждане във въздуха.

Президентът на Embraer Defense & Security каза, че С-390 e самолет „с високи възможности, съчетание от товароподебност, скорост и възможност за бърза смяна на конфигурацията за операции с различни мисии”.

Новият военно-транспортен самолет се представя като модел с най-ниски нива на разходи по поддръжката в средния пазарен сегмент.

Бразилските ВВС поръчаха на Embraer да проектира, разработи и произведе новият С-390 през 2009г. Той трябва да подмлади стария флот от С-130.

Самолетът е с турбовитлови двигатели V2500-E5, скорост Mach 0.8 и може да лети без прекъсване на 2820 км на височина до 11000 м.

Двата производители обявиха, че съвместното им дружество ще продава KC-390 под бранда Boeing-Embraer-Defense.

Съвместното дружество от 2018 година очаква одобрението на регулаторите в САЩ и Япония, но и от други организации, каза Марк Алън, президент на Boeing за партньорството в Embraer и груповите операции.

Алън не уточни за кои регулатори става въпрос, въпреки че наскоро Европейската комисия постави под въпрос обединението заради опасения за конкуренцията.

Снимка: Embraer

Снимка: Embraer

Свързани теми

Предишна публикация
SAAB показа GlobalEye в Дубай
Следваща публикация
Dakota пусна 750000 цветя за Деня на примирието
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair си оставя вратичка за Airbus

Седмиците след Великденската ваканция ще са решаващи за летния график според Райънер. Лоукост авиокомпанията има…

А380 – легендата продължава

Emirates и Airbus сключиха спасително споразумение за програмата А380, благодарение на което производството на суперджъмбото…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню