Mitsubishi купува Bombardier CRJ

83 прочитания

Mitsubishi се очаква да обяви финализирането на сделка за придобиване на програмата CRJ от Bombardier по време на предстоящото авиоизложение в Париж този месец.

Японската компания потвърди, че в момента води преговори за финализирането на сделката за изкупуване на програмата за производство на регионални пътнически самолети на канадския производител, но отказа да даде повече подробности за цената и окончателното решение.

MRJ - Mitsubishi Regional Jet в цветовете на ANA на авиосалона Фарнбъро 2018

MRJ – Mitsubishi Regional Jet в цветовете на ANA на авиосалона Фарнбъро 2018

Ако сделката бъде обявена в Париж, то това ще означава пълно изтегляне на Bombardier от бизнеса с пътнически самолети, след като миналата година компанията се раздели и с програмата CSeries, която беше придобита от Airbus и вече носи името А220. Така канадския производител ще се фокусира ексклузивно върху производството на бизнес-джетове.

Семейството Bombardier CRJ Series

Семейството Bombardier CRJ Series

Mitsubishi произвежда MRJ – конкурент на CRJ в регионалния сектор, като двете компании водят съдебна битка по обвинения в кражба на търговски тайни във връзка със сертифицирането на самолетите от C-сериите и бизнес програмата Global 7000. Японската компания има и дългосрочен договор с американската Боинг за осигуряване на маркетингова подкрепа за новият й пътнически самолет. Договорът е за 10 години и беше сключен през 2011. Mitsubishi е конкурент и на регионалното звено на бразилския Ембраер, чийто пътнически бизнес беше придобит окончателно от Боинг в началото на 2019.

Свързани теми

Предишна публикация
American кацна в Дубровник. Скоро и в Загреб
Следваща публикация
Emirates прогнозира МАХ да лети след Коледа
83 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Baltic получи 29-я си А220

Латвийската авиокомпания Air Baltic получи 29-я си А220-300, който е четвърти от планираните 7 самолета…
Меню