Mitsubishi купува Bombardier CRJ

82 прочитания

Mitsubishi се очаква да обяви финализирането на сделка за придобиване на програмата CRJ от Bombardier по време на предстоящото авиоизложение в Париж този месец.

Японската компания потвърди, че в момента води преговори за финализирането на сделката за изкупуване на програмата за производство на регионални пътнически самолети на канадския производител, но отказа да даде повече подробности за цената и окончателното решение.

MRJ - Mitsubishi Regional Jet в цветовете на ANA на авиосалона Фарнбъро 2018

MRJ – Mitsubishi Regional Jet в цветовете на ANA на авиосалона Фарнбъро 2018

Ако сделката бъде обявена в Париж, то това ще означава пълно изтегляне на Bombardier от бизнеса с пътнически самолети, след като миналата година компанията се раздели и с програмата CSeries, която беше придобита от Airbus и вече носи името А220. Така канадския производител ще се фокусира ексклузивно върху производството на бизнес-джетове.

Семейството Bombardier CRJ Series

Семейството Bombardier CRJ Series

Mitsubishi произвежда MRJ – конкурент на CRJ в регионалния сектор, като двете компании водят съдебна битка по обвинения в кражба на търговски тайни във връзка със сертифицирането на самолетите от C-сериите и бизнес програмата Global 7000. Японската компания има и дългосрочен договор с американската Боинг за осигуряване на маркетингова подкрепа за новият й пътнически самолет. Договорът е за 10 години и беше сключен през 2011. Mitsubishi е конкурент и на регионалното звено на бразилския Ембраер, чийто пътнически бизнес беше придобит окончателно от Боинг в началото на 2019.

Свързани теми

Предишна публикация
American кацна в Дубровник. Скоро и в Загреб
Следваща публикация
Emirates прогнозира МАХ да лети след Коледа
82 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus спира А380

Европейският  производител обяви, че от 2021 няма повече да доставя А380, който не успя да…

Cobalt спря операции

Лоукост авиокомпанията от Кипър Cobalt отмени всички полети от полунощ в сряда, става ясно от…
Меню