American кацна в Дубровник. Скоро и в Загреб

54 прочитания

American Airlines стартира сезонните си полети между Филаделфия и Дубровник, 28 години след спирането на въздушните връзки между САЩ и Хърватия, тогава част от Югославия. Този полет отбелязва и завръщането на междуконтиненталните линии до малкото адриатическо летище. Полет АА148 бе изпълнен от самолет Boeing 767-300ER с 209 пътници на борда, а на обратния полет ще се качат 169 души.

На борда на първия полет пътува и официална хърватско/американска делегация.

На борда на първия полет пътува и официална хърватско/американска делегация.

Американ проучва хърватския пазар и по-специално Дубровник от няколко години, като чувства увереност, че може да запълни свободната ниша от презокеански полети до балканската държава. Преди разпадането на бивша Югославия Дубровник се радва на добра свързаност със САЩ. Авиокомпания JAT тогава поддържа редовни полети по веднъж седмично до Ню Йорк JFK и Чикаго със своите DC-10-30, а до града лети и американската Pan Am със своите Боинг 727 от Франкфурт и от там за САЩ.

Полетите между Дубровник и Филаделфия също ще се изпълняват веднъж седмично, като се предвижда и седмичен полет до Ню Йорк.

1006120 1006116

Междувременно хърватския министър на туризма Гари Капели заяви, че е много вероятно стартирането на редовни полети между Загреб и Ню Йорк от лятото на 2020 година. Той добави, че през първата година полетите ще се изпълняват сезонно само през лятото, като при наличието на сериозен пътнически интерес е възможно да се превърнат в целогодишни. Интерес към линията е потвърден от American Airlines, а представители на авиокомпанията вече преговорят за условията с хърватските власти и операторът на новото летище в Загреб.

снимки: American Airlnes

Свързани теми

Предишна публикация
American Airlines удължи приземяването на МАХ
Следваща публикация
Mitsubishi купува Bombardier CRJ
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Най-голямото призрачно летище в света

Германия има репутацията на високотехнологична, високоефективна и изключително прецизна държава, в която строителството на каквото…

Aegean показа новата ливрея

Гръцката авиокомпания Aegean представи новата си ливрея на официална церемония пред служители и премиера на…
Меню