Emirates прогнозира МАХ да лети след Коледа

3 прочитания

Boeing 737 MAX няма да се върне в небето преди края на годината заради провал в сътрудничеството между FAA и другите национални регулатори, каза президентът на Emirates Тим Кларк.

„Ще имаме леко забавяне от страна на регулаторите, Канада, Европа и Китай”, каза Тим Кларк пред репортери на годишното събрание на IATA в Сеул.

„Трябва време, преди този самолет да се върне в небето. Бих се изненадал, ако полети за Коледа”.

Emirates е най-големия превозвач на дълги разстояния и самата авиокомпания не лети с МАХ, но работи в сътрудничество с FlyDubai, която има десетина МАХ и очаква още доставки.

Boeing „би трябвало да приеме, че докато не покани на борда регулаторите, без значение колко добре си мисли, че е оправил самолета, няма да стане”, каза Кларк. „Ще отблъснат много хора, ако настояват, че този самолет е безопасен”.

Освен за регулаторното одобрение, Boeing  работи по промени в трейнинга на пилотите, което също може да забави връщането на МАХ, каза Кларк. Регулаторите вероятно ще направят обучението на тренажор на 737 МАХ задължително, а има съвсем малко такива машини в света, каза още той.

Кларк каза също, че регулаторите се очаква да бъдат по-взискателни към следващия самолет на Boeing, 777Х, който трябва да започне търговски полети през 2020.

Снимка: Boeing.

Свързани теми

Предишна публикация
Mitsubishi купува Bombardier CRJ
Следваща публикация
IATA намали с 21% прогнозата за печалба за 2019
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FAA поиска нови проверки на Boeing

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner. Директивата за…

FAA глоби Boeing за сензори на 737

Федералната авиационна администрация на САЩ наложи глоба от 19,7 милиона щатски долара глоба на Boeing…
Меню