Emirates прогнозира МАХ да лети след Коледа

31 прочитания

Boeing 737 MAX няма да се върне в небето преди края на годината заради провал в сътрудничеството между FAA и другите национални регулатори, каза президентът на Emirates Тим Кларк.

„Ще имаме леко забавяне от страна на регулаторите, Канада, Европа и Китай”, каза Тим Кларк пред репортери на годишното събрание на IATA в Сеул.

„Трябва време, преди този самолет да се върне в небето. Бих се изненадал, ако полети за Коледа”.

Emirates е най-големия превозвач на дълги разстояния и самата авиокомпания не лети с МАХ, но работи в сътрудничество с FlyDubai, която има десетина МАХ и очаква още доставки.

Boeing „би трябвало да приеме, че докато не покани на борда регулаторите, без значение колко добре си мисли, че е оправил самолета, няма да стане”, каза Кларк. „Ще отблъснат много хора, ако настояват, че този самолет е безопасен”.

Освен за регулаторното одобрение, Boeing  работи по промени в трейнинга на пилотите, което също може да забави връщането на МАХ, каза Кларк. Регулаторите вероятно ще направят обучението на тренажор на 737 МАХ задължително, а има съвсем малко такива машини в света, каза още той.

Кларк каза също, че регулаторите се очаква да бъдат по-взискателни към следващия самолет на Boeing, 777Х, който трябва да започне търговски полети през 2020.

Снимка: Boeing.

Свързани теми

Предишна публикация
Mitsubishi купува Bombardier CRJ
Следваща публикация
IATA намали с 21% прогнозата за печалба за 2019
31 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

EASA може да одобри MAX през януари

Ако тестовите полети показват, че Boeing е поправил забележките след трагичните катастрофи преди 2г, европейският…
Меню