Germania фалира

27 прочитания

Нискоразходната авиокомпания отмени всички полети на 5 февруари и обяви банкрут, съобщи Germania на сайта си. Базираната в Берлин , която летеше до дестинации в Европа, Африка и Близкия изток превозваше над 4 милиона пътници годишно с 37-те си самолета /Airbus A319, Boeing 737-700/ и бе поръчала 25 A321.

Germania возеше туристи от Германия и Швейцария до курортите на Средиземноморието. Искаше да започне полети и от френския град Тулуза, както и от Стокхолм и Лондон Гетуик.

Швейцарската авиокомпания Germania Flug AG и Bulgarian Eagle не са засегнати от банкрута, съобщи Germania.

Банкрутът засяга обаче дъщерната й MRO компания Germania Technik Brandenburg със 120 работници, която осигурява ремонт за Boeing 737NG и A320 с CFM56 или V2500 с хангар на BER и още 8 летища в Германия. Фалитът засяга и компанията за ремонт и поддръжка на самолети Czech Airlines Technics, дъщерна на Prague Airport, или общо към 1100 души в цялата група.

Пътниците, които имат купени билети с Germania трябва да потърсят съответния туроператор за алтернативен превоз.

Пътниците, купили директно билети от 30-годишната Germania нямат право на компенсация.

Туристите, които останаха на Канарските острови ще бъдат превозени от германските авиокомпании Austrian, Condor, Eurowings, съобщи Алваро Бланко Волмер, зам.-директор на Turespana в туитър.

 

Ryanair обяви веднага, че пуска „спасителни тарифи“ от и до 18 летища в Германия за пътниците на Germania, чиито полети са били отменени.

Germania обясни финансовите си затруднения с високите цени на горивата през лятото на 2018 и едновременното отслабване на еврото спрямо долара, значителното забавяне на подмяната на самолети и необичайно големия брой влизания в хангара за ремонт и поддръжка.

Germania изпълнява чартъри до Варна и Бургас през лятото.

В последните планове на Germania за Балканите беше Прищина, където с местния оператор Air Pristina се канеше да открие три нови маршрута до Германия от 2019 – Хановер, Хамбург и Щутгарт и трябваше да базира един 150-местен А319 в косовската столица.

germania

 

Последният фалит на авиокомпания, базирана в Берлин бе през 2017 на Air Berlin.

Директорът на Ryanair Майкъл О’Лийри прогнозира през януари ниските цени на билетите „да продължат да разтърсват губещите конкуренти“, цитирайки потенциалната продажба на Wow, Flybe и евентуално Germania. Самата Ryanair обяви вчера /4 февруари 2019/ мащабно преструктуриране и създаването на четири местни филиала.

 

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Thomas Cook проучва продажба на авиокомпанията
Следваща публикация
Ryanair обяви реорганизация на компанията
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Продава ли се Су-57?

Русия показа петото си поколение стелт Су-57 /известен като ПАК ФА, перспективен авиокомплекс за фронтова…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню