Thomas Cook проучва продажба на авиокомпанията

18 прочитания

Туристическият гигант обяви в четвъртък, че ще направи стратегически преглед на авиокомпанията, за която ще разгледа „всички опции“ за освобождаване на средства за финансиране на приоритетите си.

Групата, която имаше финансови затруднения, обясни, че има нужда от повече гъвкавост и средства, които смята да инвестира в хотелите си и в дигитализацията, се казва в съобщението.

Thomas Cook лети със 103 самолета и през 2018 е превозила 20 милиона пътници. Част от самолетите й са собствени, друга част за лизингови. Една четвърт от самолетите летят по дълги дестинации.

Авиокомпаниите в Европа работят в условията на силна конкуренция. Бюджетната авиокомпания Germania обяви банкрут, а Flybe имаше нужда от спасяване миналия месец.

За разлика от тях авиокомпанията Thomas Cook бе печеливша през цялата минала година с изключение на последните три месеца.

thomascook

Thomas Cook лети от Великобритания, Германия и Скандинавия САЩ и средиземноморските курорти в Европа.

За лято 2019 компанията обяви понижени записвания за континентална Европа /30%/.

През декември авиокомпанията отвори продажбите на билети за полетите през лятото на 2020 от Манчестер и Гетуик до САЩ, Карибите и Мексико.

Снимки: Thomas Cook.

Свързани теми

Предишна публикация
И Qantas се отказва от нови А380
Следваща публикация
Delta и Azul са най-точните авиокомпании в света
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню