Lufthansa ще рестартира операциите най-рано през есента

25 прочитания

Германската Lufthansa Group ще остане приземена през лятото на 2020 и не очаква завръщане на „пазарния баланс“ преди 2023 година.

Думите са на Главния изпълнителен директор на групата Карстен Шпор по време на закритото общо събрание на авиокомпанията на 5 май. Според анализите на авиокомпанията, дори и през 2023 пазарът няма да достигне нивата на търсене и затоварване от преди #COVID19 кризата. „Борим се за бъдещето на тази компания и за това на близо 130 000 служители на Lufthansa Group,“ е казал Шпор пред акционерите. „За 65 дни авиацията се върна до нивата на трафик от преди 65 години,“ добавя той.

Адаптирайки се към един значително по-малък пазар, Луфтханза ще се освободи от по-старите и по-неикономични самолети, като ще се освободи от най-малко 100 машини и ще договори отлагане на новите доставки от производителите.

Подобни ограничения ще означават и най-малко 10 000 души ненужен персонал, което открива вратите пред сериозни съкращения. Както вече съобщихме, Germanwings престава да съществува две години по-рано от планираното, а Eurowings ще претърпи основна трансформация. Ще бъде засилена и програмата за ограничаване на разходите.

Германското правителство вече предложи спасителен пакет в размер от над 4 милиарда евро, но срещу участие в надзорния и управителния съвет на авиокомпанията и влизане, като акционер, с което превозвачът не е съгласен. Водят се преговори и с австрийското и белгийското правителства за местните превозвачи, част от групата, Austrian и Brussels Airlines. Правителството на Швейцария вече одобри помощ от над 700 милиона франка за Swiss, но предстои одобрението му от парламента.

снимка: Паркирани самолети на Lufthansa Group на летище Франкфурт. Lufthansa

Свързани теми

Предишна публикация
Първи Boeing 737-800BDSF полита в DHL
Следваща публикация
Lufthansa Technik разработва карго-конверсия за A380
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

GPS навърши 40 години

Тази седмица се навършват 40 години от първото успешно приемане на сигнал от Глобалната система…

Wizz съди Ryanair за марката Buzz

Европейските low-cost гиганти Wizz Air и Ryanair влязоха в открит конфликт около авиокомпанията Buzz, дъщерно…

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…
Меню