Ryanair не иска Skyscanner да продава билетите й

39 прочитания

Ryanair пак поиска от съда в Ирландия да забрани на сайта за сравнение на цени Skyscanner да продава билети за нейните полети, защото се съмнява в скрити такси. Спорът по въпроса започна още през 2011г.

Неотдавна Skyscanner изгуби битката пред съда в Хамбург срещу Ryanair. Съдът обяви за неясни цените на билетите на Ryanair в германската версия на сайта, след това обвини Skyscanner, че не показва тарифа с разходи за допълнителни услуги и накрая забрани на сайта да праща неверни мейли на авиокомпанията.

Според директора Маркетинг на ирландския лоукост Кени Джейкъбс авиокомпанията смята, че потребителите плащат скрити такси през Skyscanner.

Skyscanner отрича обвиненията.

Двете компании имат договор, позволяващ на сайта да показва цените на нискоразходната авиокомпания и потребителите могат да си купуват билети без такси за трети страни.

Skyscanner е част от битката на Ryanair със сайтовете за сравнение на билети, сред които са eDreams и Opodo. Авиокомпанията се опитва да поеме контрола над всичките си продажби.

 

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокомпаниите променят полети заради вируса
Следваща публикация
Air France с бизнес класа по вътрешни полети
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Aegеan готви сделка за 5,5 млрд

Най-голямата авиокомпания в Гърция, Aegеan Airlines, която замени фалиралия национален превозвач Olympic Air планира да поръча…

Новите униформи на Turkish

Тази година Turkish Airlines има поводи да празнува. Компанията отбелязва 85-ата годишнина от създаването и…
Меню