Raytheon очаква възстановяване през второто тримесечие

29 прочитания

Компанията залага на масови ваксинации в САЩ до лятото и избягване на трета вълна инфекции.

Компанията очаква подразделенията й Collins Aerospace и Pratt & Whitney да започнат леко да се възстановяват след март 2012г. въпреки че ще останат под предпандемичните нива.

Raytheon Technologies съкрати 20% от служителите в Collins след придобиването до общо 16500 души и договорите с още 500 контрактори ще бъдат съкратени, съобщи финансовият директор след обявяване на резултатите в отбранителната и авиационната дивизия на компанията.

Компанията отчете четвъртото тримесечие с по-добри резултати от очакванията при печалбите и свободните пари.

Raytheon е със 150 милиарда щатски долара беклог към края на 2020г., от които 82,8 милиарда за гражданската авиация и 67,3 милиарда за военната.

Pratt & Whitney завърши последните три месеца на 2020 година с 20% спад на продажбите спрямо 2019г., въпреки намалените разходи.

Прогнозите за подобрение през 2021г зависят много от разпространението на ваксините и желанието на потребителите да летят отново. Очакванията на компанията са базирани на масово ваксиниране в САЩ до средата на годината и избягване на трета вълна на инфекции.

Raytheon разработва двигатели на амоняк в проект за 2,6 милиарда щатски долара заедно с американската Агенция за проучвания към Министерството на енергетиката /ARPA/.

„Хората говорят много за биогорива. Във всички случаи обаче те излъчват въглерод в атмосферата. Единствените две горива, които не го правят са водородът и амонякът“, каза Ланс Смит, водещ за проекта в компанията.

/Снимки: Raytheon/

Свързани теми

Предишна публикация
Доставките на 737 MAX 10 се отлагат с две години, за 2023
Следваща публикация
Инцидент с един от изпитателните МС-21
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus залага на Китай за R&D

Airbus избра южния китайски град Шънджън, провинция Гуандонг за своя център за иновации в Китай.…
Меню