Wizzair защити правото си да таксува ръчния багаж

37 прочитания

Лоукост авиокомпанията Wizzair защити в петък политиката си на платен ръчен багаж, която въведе от 1 ноември срещу нареждането на властите в Италия, които поискаха да я отмени.

„Wizzair смята, че новата й багажна политика, прилагана за цялата мрежа от 142 дестинации в 44 страни, е прозрачна и равнопоставена за всички и предлага по-голям избор на багаж на клиентите“, съобщи АФП, цитирайки съобщение на авиокомпанията.

Пътниците трябва вече да плащат, ако искат да вземат със себе си в кабината малък куфар под 10кг. Ръчен багаж с размери до 40х30х20 остава безплатен в кабината.

От 1 ноември и Ryanair въведе същата политика за куфарите с колелца.

На 31 октомври 2018 антитръстовата комисия в Италия нареди на Wizzair и Ryanair да се откажат от новите такси за багажа и даде на двете авиокомпании 5 дни да докладват какви мерки са предприели.

Ryanair обяви, че смята да обжалва нареждането на властите в Италия.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
VietJet си поръча 50 самолета А321neo
Следваща публикация
5 страни в ЕС искат Ryanair да прилага местното право
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus увеличи дела си в A220 до 75%

Airbus и правителството на Квебек ще контролират А220. Airbus намалява производството на А330. Европейският производител…

Норвегия отказа помощ на Norwegian

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение…

SAS получи първия си A350

Airbus достави на скандинавската авиокомпания SAS първия A350-900. SAS става най-новия оператор на широкофюзелажния икономичен…
Меню