Белгийската VLM банкрутира

19 прочитания

По-малко от година след подновяването на операциите, белгийската авиокомпания VLM анулира всичките си полети и обяви, че прекратява дейността си. Превозвачът спира работа и ще бъде ликвидиран, потвърдиха от холдинговата компания SHS Aviation.

Решението идва по-малко от месец, след като VLM обяви, че прекратява полетите си до Абърдийн, Бирмингам, Кьолн, Марибор, Мюнхен и Рощок. Планираните маршрути между Антверпен и Брюж до Манчестър също бяха отменени. Холандската инвестиционна компания SHS Aviation планираше да развие превозвача в нишова бизнес авиокомпания, с операции между Белгия и малки ключови летища, като лондонското Сити. Всички планове обаче, са канселирани, считано от 4 септември.

Преди година VLM беше реструктурирана, след като влезе в процедура на защита от банкрут през 2016 година. На 30 октомври 2017 тя поднови операциите по линията Лондон-Сити – Антверпен. През 2018 тя се превърна във втория по големина превозвач от Антверпен с над 40% от предлаганите седалки и близо милион и половина пътници.

VLM-A320

Авиокомпанията оперираше с 5 самолета Fokker 50 (на снимката горе) и 2 Airbus A320 на лизинг (снимката долу).

снимка: VLM

Свързани теми

Предишна публикация
Norwegian започва вътрешни полети в Аржентина
Следваща публикация
Авиокомпаниите отново хеджират горивото
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Belgium ще лети с Boeing 747-8

Air Belgium, авиокомпанията, която полетя преди само 3 години с два стари А340-300 по чартърни…

100-тен Airbus за Wizz Air

Wizz Air получи своя самолет номер 100 от семейството на Airbus. Машината е от класическите…

easyJet и Norwegian свързват мрежите си

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“,…
Меню