Тайни за F-35 изтичат в Tinder

30 прочитания

Неизвестен нарушител хакнал профила на служителка на Кралските Британски Военновъздушни Сили в Tinder, като го използвал, за да прелъсти военнослужещ от мъжки пол, който издал секретна информация за изтребителя от пето поколение F-35 Lightning II. Инцидентът се е случил няколко седмици след влизането на оперативна служба на първите четири самолета от този тип в британските ВВС.

Информацията е достигнала до неизвестните извършители почти като в сценарий на холивудски филм. Капанът е бил заложен именно за служители, които са свързани и информирани за програмата F-35 отблизо. След като хакнали профила на военнослужещата в Тиндър, те се представили за нея пред друг служител, и след кратък онлайн флирт получили секретната информация за американската изтребителна програма. Tinder e най-популярната световна социална мрежа за запознанства. Британското военно разузнаване се е заело със случая, но все още не е установено дали в него са замесени и трети държави.

Жената, чийто акаунт е бил хакнат сама съобщила за случая и оказала пълно съдействие на разследването, пише таблоидът Дейли Мейл.

снимка: Lockheed Martin

 

Свързани теми

Предишна публикация
F-16: Made in India
Следваща публикация
Световният флот от F-35 приземен за проверка
30 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню