Тайни за F-35 изтичат в Tinder

33 прочитания

Неизвестен нарушител хакнал профила на служителка на Кралските Британски Военновъздушни Сили в Tinder, като го използвал, за да прелъсти военнослужещ от мъжки пол, който издал секретна информация за изтребителя от пето поколение F-35 Lightning II. Инцидентът се е случил няколко седмици след влизането на оперативна служба на първите четири самолета от този тип в британските ВВС.

Информацията е достигнала до неизвестните извършители почти като в сценарий на холивудски филм. Капанът е бил заложен именно за служители, които са свързани и информирани за програмата F-35 отблизо. След като хакнали профила на военнослужещата в Тиндър, те се представили за нея пред друг служител, и след кратък онлайн флирт получили секретната информация за американската изтребителна програма. Tinder e най-популярната световна социална мрежа за запознанства. Британското военно разузнаване се е заело със случая, но все още не е установено дали в него са замесени и трети държави.

Жената, чийто акаунт е бил хакнат сама съобщила за случая и оказала пълно съдействие на разследването, пише таблоидът Дейли Мейл.

снимка: Lockheed Martin

 

Свързани теми

Предишна публикация
F-16: Made in India
Следваща публикация
Световният флот от F-35 приземен за проверка
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

IATA обяви отклонение от ръста

IATA обяви спад наполовина на пътническия трафик от второто тримесечие на 2018. Асоциацията нарече явлението…

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…
Меню