Италия разследва Ryanair заради ръчния багаж

10 прочитания

Регулаторът по конкуренцията на Италия започна разследване по решението на Ryanair да наложи нови такси за ръчния багаж, съобщи ББС.

От ноември италианските пътници, които биха желали да качат на борда два ръчни багажа ще плащат по 6 евро за приоритетна услуга /както и българските пътници/.

Тези, които не платят таксата, ще имат право да вземат със себе си в кабината само една чанта, достатъчно малка, за да се побере под предната седалка, а втората чанта ще трябва да се чекира срещу 8 евро.

Антитръстовият регулатор в Рим обяви, че ръчният багаж е „основен елемент в транспорта” и би трябвало да се включи в цената на билета.

Говорителят на Ryanair Кели Джейкъбс каза, че компанията ще сътрудничи на властите в Италия в това разследване. „Всички клиенти на Ryanair имат право да носят един ръчен багаж на борда. Но никой пътник няма право на неограничен брой ръчен багаж”.

Британските правила, които Ryanair прилага дават право на пътниците на лоукост авиокомпанията да носят по два броя ръчен багаж, ако са платили Priority за 6 евро. Ако тази услуга не е платена, тогава втората чанта отива в багажното отделение и за това се плаща като за чекиран багаж.

Новата политика за багажа бе обявена от Ryanair през август с цел „подобряване на точността”. Според авиокомпанията пътниците с повече чанти губят повече време в настаняване на борда на самолета, което оскъпява услугата.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Европа-Сидни нонстоп с Turkish от 2019
Следваща публикация
A321neo променя играта
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

София-Одеса със самолет

България Ер стартира нова редовна линия София-Одеса, съобщи летището в украинския  град. На 22 декември…

El Al е на ръба на ликвидация

Израелският национален превозвач El Al е застрашен от пълен колапс и ликвидация, като съдбата на…

EASA сертифицира товарния ATR-72-600

Френско-италианският консорциум ATR получи одобрението на Европейската агенция за авиационна безопасност за товарната версия на…

easyJet стъпи на Тегел

easyJet отпразнува първия си полет от базата си на летище Тегел на 5 януари 2018…
Меню