Ryanair ще ни кара да плащаме за куфарите с колелца

54 прочитания

Скоро ще ни струва от 6 до 10 евро да сложим куфара в отделението за багаж над главите си на борда на самолетите на Ryanair.

Новите правила за багаж на лоукост компанията, които влизат в сила от 1 ноември предвиждат възможност за безплатно качване на „един малък ръчен багаж”, който трябва да бъде сложен под седалката пред пътника.

Но пътниците, които искат да си вземат и малкия куфар до 10 кг със себе си в кабината, вече ще трябва да плащат.

Между 6 и 10 евро

Ирландската авиокомпания, най-голяма в Европа по брой превозени пътници, съобщи, че въвежда тази мярка, за да намери решение на проблема със закъсненията на полетите заради времето за качване на борда.

Когато пътниците качват повече куфари в кабината, времето за настаняване е повече.

Основните конкуренти на Ryanair в сегмента на нискоразходните полети, easyJet, Wizz, Norwegian позволяват на пътниците да вземат със себе си в кабината на самолета безплатно малък куфар за полетите на  къси разстояния.

Ryanair, който обяви на 23 август споразумение с ирландските синдикати на пилотите, обяви, че допълнителната цена за багаж до 10 кг няма да увеличи печалбата й, защото фактурираните приходи ще са по-ниски от разходите.

Priority

От 1 ноември куфар с колелца ще бъде качван в кабината на самолета само ако пътникът е доплатил за приоритет /Proprity/.

Авиокомпанията твърди, че по този начин намалява цената на превоза на багаж. Сега чекираният багаж е по-скъп, защото се позволява да е до 25кг.

Ryanair твърди и че увеличава размера на категорията малък ръчен багаж с 40% – от 35 x 20 x 20 см на 40 x 20 x 25 см.

60% от клиентите няма да бъдат засегнати от новата политика, защото или доплащат за приоритет, или пътуват само с малка чанта, каза главният директор Маркетинг на Ryanair Кени Джейкъбс.

Новите допълнителни такси са в сила за полети от 1 ноември и могат да се плащат от 1 септември 2018.

Потребителите приемат мярката като ограничение.

Дали може да се очаква подобно решение и от конкурента на Ryanair, Wizz, след като досега двете водещи нискоразходни авиокомпании „копират“ решенията си в допълнителните такси?

Снимка: Авиофорум.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Въздушно такси от Bell Helicopter и Safran
Следваща публикация
Air France, BA спират полетите до Иран
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новата норма: удобно свит

Ще се превърне ли пътуването със самолет във физическо изпитание със свиване на размерите на…
Меню