Norwegian с джойнт венчър с китайска банка

21 прочитания

Norwegian Air Shuttle осъществи дългоочакваната сделка с една от най-големите банки в Китай, за да си осигури средства за поръчаните 27 ербъса А320neo и да се върне на печалба. Авиокомпанията бе под силен финансов натиск след бързото си разрастване.

Norwegian

Norwegian

Съвместното дружество ще бъде с дъщерна компания на CCB Leasing /China Construction Bank/, което първоначално ще финансира, притежава и отдава на лизинг 27 самолета AS320neo, които Norwegian поръча.

China Leasing International Corporation DAC ще бъде мажоритарен собственик на джойнт венчъра със 70% дял и Norwegian ще участва с 30% чрез своята дъщерна компания Acrtic Aviation Assets DAC.

Самолетите трябва да бъдат доставени от началото нан 2020 до 2023г, съобщи авиокомпанията на сайта си.

Чрез операцията Norwegian ще намали ангажимента си за капиталови разходи с около 1,7 милиарда щатски долара.

Директорът на Norwegian Гейр Карлсен каза, че джойнт венчърът е „една от многобройните важни инициативи, които трябва да се реализират, за да се изпълни стратегията за ръст и печалба”.

 

Norwegian

Norwegian

Третият най-голям лоукост оператор в Европа тази година сключи партньорство с американската нискоразходна авиокомпания JetBlue в рамките на усилията си за възстановяване. Тази седмица обяви и нов двугодишен план за съкращаване на разходите.

Авиокомпанията увеличи прогнозата си за разходи, свързани с приземяването на флота си от 737 МАХ на 109 милиона щатски долара.

Свързани теми

Предишна публикация
С Eurowings от София до Дюселдорф и Щутгарт
Следваща публикация
Lauda ще лети до Виена от Варна и Бургас
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Jetstar Pacific става Pacific Airlines

Собствениците на Jetstar, австралийската Qantas Airways и Vietnam Airlines обявиха, че са постигали споразумение за…
Меню