Airbus обмисля нова версия на А321

151 прочитания

Airbus разработва планове за нова версия на А321 в отговор на потенциалния нов модел за средни дистанции на Boeing, съобщи Ройтерс.

Европейският производител на самолети вероятно ще трансформира А321LR, който наскоро постави рекорд за дълъг тестов полет на тяснофюзелажен самолет.

A321LR на Сейшелите. Това е самолетът, който може да преобърне играта в трансатлантическите пътувания.

A321LR на Сейшелите. Това е самолетът, който може да преобърне играта в трансатлантическите пътувания.

Новият A321XLR ще бъде проектиран за по-далечни дестинации и с него може да се конкурират северноамериканските превозвачи.

Говорител на Airbus каза, че няма да коментира продуктовата политика на компанията. Отбелязвайки, че Airbus държи 80% от продажбите в категорията 200-270 места, говорителят каза, че „не са под натиск”.

В този долната граница на сегмента Airbus изпреварва Boeing по продажби с тяснофюзелажния А321, докато Boeing доминира в горната граница на сегмента със силните продажби на 787 Dreamliner за сметка на А330neo.

За този пазар, оценяван на милиарди долари от анализаторите в близките години, Boeing планира да създаде хибрид между широкофюзелажен самолет с по-малко карго отделение като тяснофюзелажните за повече ефективност.

През април изненадващо Airbus спря работата по разработката на A320neo-plus.

Снимка: wikimedia commons

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair иска трезви пътници
Следваща публикация
Ryanair отваря нова база на Лондон Саутенд
151 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air Abu Dhabi – вече официално

Унгарският нискоразходен гигант Wizz Air обяви, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi…

Turkish иска да расте в Африка

Африканският континент остава приоритет на Turkish Airlines, каза пред журналисти Тункай Еминоглу, вицепрезидент Продажби на…
Меню