Ryanair отваря нова база на Лондон Саутенд

12 прочитания

Въпреки тревогите за британската авиация след Brexit, от април 2019 Ryanair отваря нова база в Лондон – на летището при устието на Темза, Саутенд (IATA: SEN, ICAO: EGMC).

Авиокомпанията затваря базата си в Глазгоу поради слабо търсене от 2019 и отваря новата източно от Лондон, до която от София лети easyJet.

Договорът с летището е за 5г. От Лондон Саутенд Ryanair ще лети по 13 маршрута в 8 европейски страни, включително 6 нови дестинации.

Ирландската нискоразходна авиокомпания очаква да превозва по 1 милион пътници за година от летището в Есекс главно до Испания и Италия.

Според ББС сред планираните полети за 5 седмично до Аликанте и Малага, два пъти дневно до Дъблин, полети до Венеция, до Португалия, Италия.

Ryanair бе яростен критик на плановете на Великобритания да излезе от ЕС и предупреждава многократно за евентуалните последици за индустрията, като каза, че „ще отнесе ръста“ от страната.

Търговският директор Дейвид О’Брайън каза, че „добрата новина не бива да се смесва с някакъв вот на доверие в бъдещето на британската авиация“.

О’Брайън каза, че очаква само 4% ръст на британските операции в сравнение с 21% в Германия през 2018.

Инвестицията в базата в Саутенд ще бъде 300 милиона евро и три самолета.

SEN е собственост и се управлява от Stobart Group, която след разширението си през 2012 си постави за цел да постигне трафик от 5 милиона пътници годишно до 2022.

От 2012 база там си отвори EasyJet.

Връзката с централен Лондон е с влак за час и половина според Google, при това до гара Liverpool Street в сърцето на лондонското сити.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus обмисля нова версия на А321
Следваща публикация
Франция мисли да продаде дялове в ADP
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus замразява А320neo-plus?

Airbus се отказва да развива А320neo-plus и A321neo-plus, включващи по-дълги и модернизирани модели. Изненадващотото решение…

Wizzair ще лети София-Ереван

Правителството реши лоукост авиокомпанията Wizzair да изпълнява полетите от София до Ереван от края на…
Меню