Ryanair отваря нова база на Лондон Саутенд

12 прочитания

Въпреки тревогите за британската авиация след Brexit, от април 2019 Ryanair отваря нова база в Лондон – на летището при устието на Темза, Саутенд (IATA: SEN, ICAO: EGMC).

Авиокомпанията затваря базата си в Глазгоу поради слабо търсене от 2019 и отваря новата източно от Лондон, до която от София лети easyJet.

Договорът с летището е за 5г. От Лондон Саутенд Ryanair ще лети по 13 маршрута в 8 европейски страни, включително 6 нови дестинации.

Ирландската нискоразходна авиокомпания очаква да превозва по 1 милион пътници за година от летището в Есекс главно до Испания и Италия.

Според ББС сред планираните полети за 5 седмично до Аликанте и Малага, два пъти дневно до Дъблин, полети до Венеция, до Португалия, Италия.

Ryanair бе яростен критик на плановете на Великобритания да излезе от ЕС и предупреждава многократно за евентуалните последици за индустрията, като каза, че „ще отнесе ръста“ от страната.

Търговският директор Дейвид О’Брайън каза, че „добрата новина не бива да се смесва с някакъв вот на доверие в бъдещето на британската авиация“.

О’Брайън каза, че очаква само 4% ръст на британските операции в сравнение с 21% в Германия през 2018.

Инвестицията в базата в Саутенд ще бъде 300 милиона евро и три самолета.

SEN е собственост и се управлява от Stobart Group, която след разширението си през 2012 си постави за цел да постигне трафик от 5 милиона пътници годишно до 2022.

От 2012 база там си отвори EasyJet.

Връзката с централен Лондон е с влак за час и половина според Google, при това до гара Liverpool Street в сърцето на лондонското сити.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus обмисля нова версия на А321
Следваща публикация
Франция мисли да продаде дялове в ADP
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

South African Airways банкрутира

Изпадналият в затруднение официален превозвач на Южна Африка, South African Airways, банкрутира след като дълговете…

Latecoere мина под американски флаг

Френският производител на самолетно оборудване, Latecoere, наследник на легендарната Aeropostale, мина под американски флаг, съобщиха…
Меню