Ryanair иска трезви пътници

21 прочитания

Ryanair призова за повече ограничения за продажбата на алкохол на летищата, съобщи ББС.

Авиокомпанията иска ограничения до 2 напитки за пътниците и забрана за продажба на алкохол преди 10ч. сутринта.

Решението е взето, след като полет от Дъблин до Ибиса бе принуден да направи извънредно кацане в Париж в събота заради буйстващи пътници на борда.

Тримата развеселени пасажери бяха свалени от самолета в Париж Бове и арестувани от френската полиция.

Командирът на обратния полет от испанския остров до Дъблин в събота следобед, който бе задържан с 2ч. 40 мин. заради извънредното кацане в Париж, се извини и обясни случая на новите пътници. Според капитана свалените трима души били част от група от 20 пътници, които започнали да си пийват още на летището в Ирландия.

Говорителят на Ryanair Робин Кийли каза, че авиокомпанията „няма да толерира нарушения на реда и комфорта на пътниците, екипажа и самолета и това е приоритет”.

Ryanair иска летищата да ограничат продажбите на алкохол, обаче продава алкохол на борда.

В коментари след съобщението потребители в Twitter питат колко ще изгуби авиокомпанията, ако спре продажбите. Други се молят забраната да е не до 10 сутринта, а до обед. Трети предлагат да се прави проба за алкохол преди качване на борда.

EasyJet също не иска пияни пътници на борда заради опит да се вкара бутилка на борда по време на полет от Бристол до Менорка в началото на юни. Easy поиска също забрана за употребата на алкохол на борда на самолетите и на летищата и въвеждане на същия режим, както в баровете и ресторантите.

Но и Easy продава алкохол на борда.

Алкохол по време на полет продават всички авиокомпании, за бизнес класа – free

Ryanair иска алкохолът, купен в безмитните магазини да бъде опакован в ръчен багаж и оставен в товарното отделение на самолета. Компанията пратила мейли до пътниците за Ибиса с подробни обяснения как да опаковат бутилките с дата и име, за да бъдат взети на гейта и безплатно оставени в товарното отделение.

Служителите на гейта също така са предупредени да следят за пътници с неадекватно поведение или опит да скрият алкохол. На тях ще бъде отказан достъп на борда без право на компенсация.

Технически човек няма право да пие на борда на самолета алкохола, който си е купил в магазина Duty Free на летището. Летище Глазгоу вече забрани шотовете текила преди полет, написа Sun.

Снимка: Авиофорум

Свързани теми

Предишна публикация
Etihad намалява загубите до само 1.5 млрд.
Следваща публикация
Airbus обмисля нова версия на А321
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Берлинското летище Тегел затвори

След малко над 60 години непрекъснати операции берлинското летище Тегел затваря. Последният редовен пътнически полет,…
Меню