Ховърбайк Калашников, който не стреля

73 прочитания

Вероятно си спомняте един стар виц, който завършваше с това, че както и да сглобяваш хладилника, накрая все автомат излиза.
Е, този път случаят е обратен – компанията, прославила се с производството на най-ефективното, широкоразпространено и смъртоносно оръжие – автоматът АК-47, „случайно“ сглоби напълно работещ ховърбайк.

Явно в заводите на Калашников са намерили купища изостанали части, от които вместо автомат, накрая се е получил як, хвърчащ мотор. Сега сериозно – от концерна Калашников го наричат „летяща кола“, но доколкото виждаме е нищо подобно. Прототипът на ховърбайка е демонстриран на 26 септември в един от складовете на фабриката и по всичко личи, че е относително надежден летящ скутер. Нещото изглежда подобно на други дроноподобни квадкоптер хибриди, които вече сме виждали из Интернет. Разликата е, че този изглежда доста по-узрял и стабилен в основната си дейност – летенето.

От видеото се вижда, че концепцията не е нищо феноменално, но пък е ефективна – осем ротора, качени на скелетна рамка, няколко джойстика и малко батерии, които изглежда за позиционирани точно под „пилота“. Накрая се вижда и нещо подобно на допълнително шаси, което може да покрие иначе голия скелет. Това би се използвало, ако случайно от Калашников решат да комерсиализират разработката.

Шаси, черупка, купе... наричайте го, както прецените.

Шаси, черупка, купе… наричайте го, както прецените.

Русия изглежда се превръща в основно място за подобни на пръв поглед налудничави разработки. Няколко руски компании вече  показаха работещи ховърбордове и дори ховърсърф за забавление. Изглежда имат доста смели и свободни пилоти-изпитатели 😉

Свързани теми

Предишна публикация
F-16 и Gripen са на финала и в Хърватия
Следваща публикация
Свръхзвукови изследвания на НАСА с F/A-18
73 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates пенсионира първи два А380

Emirates Airlines пенсионира първите си два суперджъмбо А380-800. Двата самолета ще бъдат складирани на летище…
Меню