Norwegian започва вътрешни полети в Аржентина

25 прочитания

Скандинавската нискоразходна авиокомпания Norwegian отвори резервациите за първите си полети по вътрешни линии в Аржентина, които трябва да стартират в средата на октомври.

Авиокомпанията стартира рискованата инициатива независимо от поредните икономически проблеми в южноамериканската страна. Полетите започват на 16 октомври по линиите между Буенос Айрес, Кордоба и Мендоса със самолети Боинг 737-800. Следващите дестинации включват Игуасу, Барилоче, Нойкуен и Салта.

Новината е значима не само за Norwegian, но и за цялата авиационна индустрия, тъй като това е първи прецедент за износ на европейския лоу-кост модел в Латинска Америка. И както казва Бьорн Кос, главен изпълнителен директор на авиокомпанията: „Това са страхотни новини не само за аржетинците, но и за европейците, които ще имат възможност да осъществяват връзки в Аржентина на невероятни цени.“

Прерязването на лентата за първия полет между Лондон-Гетуик и Буенос Айрес

Прерязването на лентата за първия полет между Лондон-Гетуик и Буенос Айрес

Според авиокомпанията, пазарът в страната и в цяла Южна Америка има огромен потенциал. Изцяло притежаваната от превозвача дъщерна авиокомпания Norwegian Air Argentina получи сертификат за местен оператор през януари, а през юни стартираха междуконтиненталните полети на превозвача между Лондон-Гетуик и Буенос Айрес.

Всички полети от аржентинската столица по вътрешните линии ще се изпълняват от второстепенното летище Buenos Aires Aeroparque.

Свързани теми

Предишна публикация
Концесията на летище Белград стартира до края на годината
Следваща публикация
Белгийската VLM банкрутира
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню