Qatar Airways купува близо 10% дял от Cathay Pacific

9 прочитания

Qatar Airways постигна споразумение за покупката на близо 10% дял от Cathay Pacific, което означава, че близкоизточният превозвач ще придобие акции на стойност $661 милиона. Очаква се сделката да бъде завършена тези дни и по този повод изпълнителният директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер заявява: “Щастливи сме да завършим инвестицията в Cathay Pacific, която е една от най-силните авиокомпании, член на Oneworld и компания с огромен потенциал за растеж“.

Cathay Pacific е сред първите азиатски клиенти на новия А350-1000

Cathay Pacific е сред първите азиатски клиенти на новия А350-1000

Инвестицията на катарската авиокомпания е съобразно стратегическите й инвестиционни планове. В портфолиото й вече се включват 20% дял в International Airlines Group, 10% в LATAM Airlines Group и 49% в Meridiana. От своя страна Cathay споделя, че досегашните й акционери Air China и Swire Pacific запазват дела си от 74.9%. „Qatar Airways е една от водещите световни авиокомпании. Ние отдавна работим заедно в мрежата на Oneworld и очакваме с нетърпение да продължим конструктивните си отношения", -допълва изпълнителният директор на Cathay Pacific Рупърт Хог.

снимки: Cathay Pacific Airways

Свързани теми

Предишна публикация
Последен полет на 744 за United
Следваща публикация
Първи 737 MAX за Air China
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

easyJet и Norwegian свързват мрежите си

Две от най-големите нискоразходни авиокомпании в света, easyJet и Norwegian стартират партньорството „Worldwide by easyJet“,…

Aegean показа новата ливрея

Гръцката авиокомпания Aegean представи новата си ливрея на официална церемония пред служители и премиера на…
Меню