75% от европейците планират по-малко да летят през 2020

A350 XWB, снимка: Airbus

Проучване на Европейската инвестиционна банка от 14 януари показва, че 36% от европейците вече са решили да пътуват по-малко със самолет за почивка, за да се борят с промените в климата.

36% от европейците ще изберат да пътуват с влак, вместо със самолет при пътуване под 5 часа и 26% планират нощен влак за по-дълги маршрути.

75% от европейците смятат да летят по-малко тази година, за да участват в борбата с промените в климата. За сравнение това планират 94% от китайците и 69% от американците, участници в проучването, направено от BVA.

39% от европейците предпочитат да почиват в собствената си или съседна страна, включително 59% хървати, 49% поляци и 46% французи.

Ройтерс пише, че проучването е направено сред 30000 души между 27 септември и 21 октомври 2019 в 28 страни от ЕС, САЩ и Китай.

Европейската инвестиционна банка е най-голямата инвестиционна банка, собственост на правителствата от ЕС.

Проучването излиза в деня, в който правителството на Германия и Deutsche Bahn подписаха договор за 86 милиарда евро инвестиции за 10-годишен период в модернизация на жп мрежата в страната. От тях федералното правителство ще плати 62 милиарда евро – по 8,6 милиарда евро годишно за реновация на жп инфраструктурата, гарите, сигнализацията и електрозахранването.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook